Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Druženje u Tuzli: Navijači zamolili bh. košarkaše za pobjedu protiv Rusije (FOTO)

Preuzmite sliku

Uoči sutrašnje treće kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2017. bh. košarkaški reprezentativci danas su se u Tuzli družili s navijačima. Na radost prisutnih navijača, dobro raspoloženi košarkaši rado su se fotografirali i dijelili autograme, javlja Anadolu Agency (AA).

Među prisutnim navijačima bili su i polaznici tuzlanskih škola košarke, koji su se utrkivali za rukovanje i nekoliko trenutaka u društvu stručnog štaba reprezentacije, te Džanana Muse, Nemanje Gordića, Milana Miloševića, Elmedina Kikanovića, Emira Sulejmanovića, Miralema Halilovića, Nikole Gajića, Adina Vrapca, Adija Zahiragića i Amara Gegića.

Članovi reprezentacije istakli su sjajan prijem i gostoprimstvo u Tuzli, gdje su obavili najveći dio priprema.

Prilikom druženja, publika je bh. igrače, koji protiv Rusije sutra igraju u tuzlanskom “Mejdanu” sa početkom u 20:15 sati, zamolili da im poklone pobjedu. Igrači su obećali da će dati sve od sebe.

Drago mi je što sam imao priliku prisustvovati ovom događaju. Nastojat ćemo opravdati povjerenje publike. Očekujemo samo pobjedu, iako će to biti jedna teška utakmica, jer je poznato da su Rusi odlična ekipa“, izjavio je Gordić.

U “Mejdanu” se očekuje izvrsna atmosfera, a koliko interesiranje vlada za ovaj sportski događaj, govori činjenica da su ulaznice rasprodate nedugo nakon puštanja u prodaju.

U dosadašnjim susretima BiH je zabilježila poraz u gostima u Rusiji (54:83), te pobjedu protiv Švedske u Sarajevu (74:71).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje