Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dončić: Ne znam šta ću sa 207 miliona dolara. Saigrač odgovorio: Vrati mi dug od pokera

Preuzmite sliku

Luka Dončić potpisao je produženje ugovora s Dallas Mavericksima. Slovenski košarkaš će kroz pet godina zaraditi 207 miliona dolara.

Historijski je to ugovor za NBA ligu jer se radi o tzv. rookie supermax ekstenziji, odnosno produžnju njegovog prvog ugovora za iznos od 35% salary capa. Do Dončića nijedan igrač u historiji lige nije ostvario pravo potpisati takvu ekstenziju, ali Slovenac može jer je već dvaput izglasan u najbolju NBA petorku na kraju sezone. Kada su ga pitali šta će s tolikim novcem, slovenski košarkaš je odgovorio: “Iznos je zaista veliki, ali nisam razmišljao šta bih sebi mogao priuštiti”, rekao je uz osmijeh.

Osim luksuznog života i proslava ugovora na koje troši novac, sad su se počeli javljati i prvi “vjerovnici”. Tako je sjajni šuter J. J. Redick, koji je prošle sezone igrao s Dončićem u Dallasu, na svom Twitter profilu napisao: “Dužan si mi 1700 dolara od kartanja. Molim te, isplati me.” Uskoro se u komentarima javio i još jedan suigrač, Jalen Brunson. On je napisao da mu je Dončić dužan 1.500 dolara od pokera.

Inače, Slovenac je prije dva dana organizovao veliki tulum za sve prijatelje, članove porodice i predstavnike Dallas Mavericksa koji su u došli u Ljubljanu kako bi objavili novi ugovor koji je Dončić potpisao s Dallasom. Na tom tulumu goste je zabavljala Severina, a sada je na Instagramu objavila i fotografije na kojima pozira uz Luku Dončića i Bobana Marjanovića. (Index.hr)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,