Direktan prijenos bh. košarkaškog derbija KK Bosna - OKK Sloboda

Nakon dvije godine u Skenderiji ponovo derbi Bosna - Sloboda

bosna-sloboda

U okviru sedmog kola Lige 12 KK Bosna će sutra u Skenderiji u 20:00 sati dočekati ekipu tuzlanske Slobode. Nakon dvije godine, ljubitelji košarke moći će ponovo uživati u pravom bh. košarkaškom derbiju.

Osim takmičarskog, utakmica između Bosne i Slobode bit će i humanitarnog karaktera. Naime, u okviru FIBA-inog projekta "Sedmica košarke" utakmici će prisustvovati i djeca sa posebnim potrebama iz nekoliko sarajevskih udruženja.

Dragoljub Vidačić, šef Stručnog štaba sarajevskih Studenata, kaže da će sutrašnja utakmica biti nešto više od dosadašnjih šest, koliko je odigrano u ovom dijelu sezone.

"Susrest će se dva kluba sa bogatom historijom međusobnih nadmetanja. Očekuje se dolazak navijača obje ekipe pa tako i pravi košarkaški spektakl. Sa Slobodnom nismo imali priliku igrati u protekle dvije sezone jer oni nisu bili u ovom takmičenju. Poslije ovih šest kola Sloboda izgleda kao jedan ozbiljan tim, što obećava da će biti jedna neizvjesna utakmica", kaže Vidačić.

U proteklih šest kola Studenti su ubilježili četiri pobjede i dva poraza, kao i Sloboda koja se nalazi na drugom mjestu. Prvoplasirana ekipa je Mladost sa pet pobjeda i jednim porazom. Trenera Bosne smo pitali da li je zadovoljan dosadašnjim igrama i pozicijom na tabeli.

Prijenos utakmice između KK Bosna i OKK Sloboda možete pratiti na TVSA kao i u programu Radio Televizije Tuzlanskog Kantona. Susret počinje u 20 sati. (Klix.ba)