Damir Mulaomerović novi selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske
Foto: Tuzlanski.ba

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza imenovao je Damira Mulaomerovića za selektora Muške seniorske reprezentacije, stoji na stranici Hrvatskog košarkaškog saveza.

Prošle sedmice su Veljko Mršić i Hrvatski košarkaški savez sporazumno prekinuli saradnju, a Damir Mulaomerović bio je dio stručnog štaba reprezentacije te usko sarađivao sa sada već bivšim selektorom.

Novoizabrani selektor je bivši hrvatski reprezentativac i bivši selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u februaru 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U svojoj košarkaškoj biografiji ima osvojenu Euroligu u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu.

Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu.

Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior.