Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čudesni Dončić napravio još jedan podvig na Mundobasketu

Preuzmite sliku

Sada je postao četvrti igrač koji je u dva meča uzastopno na Svjetskom prvenstvu postigao najmanje 30 koševa u ovom stoljeću.

Sjedinjene Američke Države ostvarile su svoju drugu pobjedu u isto toliko odigranih utakmica na Svjetskom prvenstvu u košarci, savladavši Grčku sa 109:81.

Sada idu u drugi krug kao pobjednici grupe. Jedino je pitanje hoće li prenijeti maksimalni učinak od 3-0 ili 2-1. To ovisi o njihovoj posljedjnoj utakmici u grupi C.

U tom će susretu igrati sa Jordanom, dok će Grčka i Novi Zeland u srijedu ući u borbu za drugo mjesto.

Austin Reaves bio je junak susreta u dvorani na Filipinima. Kad god bi dotaknuo loptu, 11.392 navijača u Mall of Asia Areni uzvikivalo bi njegovo ime.

Bek Los Angeles Lakersa meč je završio sa 15 poena, 6 asistencija, 5 skokova i 2 ukradene lopte.

Reaves je prvi igrač koji je kombinirao najmanje 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija s klupe na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za košarkaše.

Na SP-u briljira i Luka Dončić. U pobjedi Slovenije protiv Gruzije (88:67) imao je 34 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

Sada je postao četvrti igrač koji je u dva meča uzastopno na Svjetskom prvenstvu postigao najmanje 30 koševa u ovom stoljeću. To su prije njega uradili samo Luis Scola, Kevin Durant i Larry Ayuso.

Dončić je prethodno Venecueli u prvom kolu sasuo 37 koševa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje