Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. kadeti poraženi od Australije: “Vi ste naša slava i bez medalje”

Preuzmite sliku

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru osmine finala Svjetskog prvenstva u Španiji danas je odigrala meč protiv Australije i nažalost poražena rezultatom 75:72.

Izabranici selektora Josipa Pandže su prolazak u naredni krug takmičenja izborili pobjedama protiv Dominikanske Republike i Južne Koreje uz poraz od Francuske, dok su igrači Australije upisali dva poraza (Kanada i Kina) i jednu pobjedu protiv Finske što im je bilo dovoljno za osminu finala SP.

Protiv neugodnih Australijanaca bilo je oscilacija u igri, iako ga u početku meča nije išao šut Džanan Musa je u nastavku pokazao da je pravi lider te preciznim šutevima u nekoliko navrata anulirao prednost Australijanaca. Ipak više koncetracije i preciznosti u samom finišu utakmice imali su Australijanci koji su zasluženo izborili prolazak u naredni krug.

Bh. kadeti sa tribina imali su podršku nekoliko desetina navijača koji su transparentima poručili: “Vi ste naša slava i bez medalje” i “Živio naš komadant Josip Broz Pandža”. (Tuzlanski.ba)

  • bih-navijaci34
  • Snimak kompletne utakmice možete pogledati u prilogu: 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje