Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bećiragić o Atiću i Sulejmanoviću: Kad te ostavi djevojka, onda ne trčiš za njom

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli održana konferencija za medije pred meč košarkaških selekcija BiH i Crne Gore. Meč se igra u četvrtak od 20 sati, a na konferenciji za medije govorili su Aid Berbić, selektor Adis Bećiragić te direktor reprezentacije Vedran Princ.

Prvo se medijima obratio član UO košarkaškog saveza BiH Aid Berbić te poželio dobrodošlicu Zmajevima u Tuzlu.

“Želimo dobrodošlicu igračima i nadam se da će se osjećati pozitivno u Tuzli. Očekujemo pun Mejdan, ovo je jedna od utakmica koja će pokazati koliko vrijedi bosanski inat. Bio sam ponosan u Kolnu, reprezentacija je pokazala jedinstvo koje druge selekcije nemaju.”

Nakon njega, riječ je preuzeo selektor Zmajeva Adis Bećiragić te naglasio kako je glavni cilj pobjeda, a da će nakon toga pokušati napraviti razliku od 20 poena.

“Nakon dugo vremena sam u Tuzli, malo sam ljubomoran jer imaju bolju dvoranu nego Sarajevo. Već dugo godina nismo dobili utakmicu u Mejdanu i nadam se da ćemo prekinuti taj negativan niz. Mi smo ti koji radimo ono što niko ne očekuje od nas. Ovo su specifične situacije, nemamo vremena da se detaljno pripremamo. Želja i volja igrača je da se pruži maksimum, ali i preko toga. Naravno da su oni kvalitetni, Vrabac sanja Perryja već dva dana i nek ga zatvori u četvrtak. Uz pomoć publike možemo dobiti takvu vrstu utakmice. Bit će taktičkih pristupa, ali ta želja će biti presudna.”

Kratko se Bećiragić dotakao i Robertsona i njegove formu.

“Da su Miralem i John bili protiv Francuske mi bi ih namučili i možda čak pobijedili. Njegov povratak je vrlo važan. Željan je da igra, ono što nam je falilo u organizaciji i vanjskom šutu da će nadopuniti to.

Također, selektor je kratko obrazložio odluku o Atiću i Sulejmanoviću.

“Ja ću se poslužiti jednostavnim žargonom. Kad te ostavi djevojka, ja činim sve da me ne ostavi, želim joj ugoditi. Ali onog trenutka kad te ostavi imaš tri stvari da uradiš. Kažeš doviđenja i prijatno, plačeš za njom i pišeš joj pjesme što neću da radim. I treća da lažeš samog sebe i vas što neću da radim. Ima četvrta stvar da djevojka dođe tobe i da kaže da je pogriješila. Mi činimo sve da ove momke zadovoljimo, ja sam s njim kao sa svojom djecom, ali do granice. Meni je apsolutno žao i nadam se da će nazvati Halilovića, direktora te reći da su pogriješili. Da te moja rahmetli Amira rodila ne može.”

Direktor Vedran Princ je govorio o stanju sa povredama.

“Moramo odmah naglasiti da ne trebamo momcima stvarati pritisak. Znamo kolika nam je razlika potrebna. Svi su se odazvali na koje smo računali, svi su zdravi. Halilović je došao povrijeđen, ali radi u punom kapacitetu.” (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje