Aleksandar Petrović: Uvjeren sam u plasman BiH na \"EUROBASKET\"
Foto: Tuzlanski.ba

Aleksandar Aco Petrović selektor košarkaške reprezentacije BiH, oduševljen je dodadašnjim tokom priprema.

\"aleksandar\"Prije svega moram istaći da sam prezadovoljan samom atmosferom u i oko same reprezentacije, kao i sa profesionalnošću ljudi u košarkaškom Savezu, do sada smo odradili 12 treninga i nisamo imali nikakvih problema osim par sitnih povreda kod nekoliko igrača\" izjavio Petrović na današnjoj press konferenciji u hotelu Hungaria na Ilidži.

Mirza Teletović trenutno se nalazi u nešto drugačijem fizičkom stanju u odnosu na ostale igrače jer je imao napornu sezonu u svom već sada bivšem klubu Caji Laboral. Do sada je odradio pet treninga, i očekuje se da će uskoro biti potpuno spreman.

Kvalifikacije za \"EUROBASKET\" počinju 15.augusta, selektor Aco Petrović se nada da će svi košarkaši biti potpuno spremni i da će biti pravi kada to bude najviše trebalo.

\"Siguran sam da ćemo se plasirati na EUROBASKET bez trauma\" rekao je popularni Aco.

Juniorska reprezentacija BiH, na čelu sa Nenadom Markovićem, također se nalazi na pripremama u Sarajevu, a u subotu će odigrati prijateljski susret sa seniorima. Petrović je istakao kako još uvijek ne zna koje će igrače upotrijebiti za tu utakmicu, jer još uvijek ne zna koji je prvi tim, te je u šali rekao da je druga petorka danas sa 17 razlike savladala prvu.

Naša reprezentacija u Sarajevu će boraviti do 24. jula, kada će bh. ekspedicija otputovati u Trento, gdje ih čeka mini turnir sa reprezentacijama Crne Gore, Italije i Finske. Kvalifikacije za Eurobasket na rasporedu su 15. augusta, a u grupi ćemo igrati sa Latvijom, Gruzijom, Rumunijom i Holandijom.

Tuzlanski.ba