Aco Petrović ipak odlazi s klupe bh. reprezentacije?
Foto: Tuzlanski.ba

Aleksandar Petrović ipak je bliže odlasku nego ostanku na klupi košarkaške reprezentacije BiH.

aco-petrovic-zabrinut

Proslavljeni hrvatski košarkaš i sjajni stručnjak pokupio je simpatije bosanskohercegovačke sportske javnosti odličnim vođenjem našeg tima na Eurobasketu, ali je, kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, veoma mala mogućnost da i u narednom periodu s klupe povede naš tim ka novim uspjesima.

Novi razgovori

Zvanične informacije još uvijek nema, ali saznajemo da nova runda razgovora između generalnog sekretara Košarkaškog saveza i selektora, ipak nije donijela odgovor na pitanje: Ostaje li Aco na klupi?

Selektor i generalni sekretar u subotu su zajedno odgledali utakmicu Slobode i Sparsa u Tuzli, a novi razgovor obavljen je i jučer. No, dogovora nije bilo. Razlike u stavovima su očite, a da je glavni problem - novac.

Javna je tajna da Savez opstaje uglavnom zahvaljujući energiji sekretara Haruna Mahmutovića koji novac za osnovne potrebe kuće bh. basketa pronalazi i tamo gdje niko ne uspijeva. Njegov je angažan iznimno značajan, jer sve reprezentativne selekcije bilježe sjajne rezultate. Aco ne traži mnogo, ali kao trener profesionalac ima svoju cijenu što je sasvim razumljivo. Razumljiva je i odluka Košarkaškog saveza naše zemlje da na kocku stavi eventualni uspjeh seniora, kako bi omladinci imali optimalne uvjete za rad...

Ko će biti novi selektor?

Niko ne može potvrditi da li je Savez obavio preliminarne razgovore s nekim od potencijalnih kandidata - iz poštovanja prema Petroviću i svemu onome dobro što je napravio za naš basket.

Neizvjesnost neće dugo trajati. Ozbiljni Savezi kakav je naš, neće dozvoliti nikakve velike turbulencije. Uz onaj tračak nade da će Aco ostati, ali i tešku realnost i činjenice koje nas navode na razmišljanja u drugom pravcu, vjeru u još ljepše sutra bh. basketa - nećemo i ne smijemo izgubiti.