Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zašto se ljeti osjećamo toliko seksi?

seeeeki5
Preuzmite sliku

Popularno

Kako dani postaju sve ljepši i topliji, svi počinjemo da se osjećamo privlačnije i zavodljivije. Ne bez razloga…

seeeeki5

Bez obzira na to što se većina dama prije početka ljeta brine kako će izgledati na plaži, 59 odsto njih reklo je da se ljeti osećaju više seksi nego u drugim mjesecima u godini. To su potvrdili i muškarci.

Prema istraživanju magazina “British Summer Time Report”, ovaj osjećaj imaju više žene nego muškaraci, ali 36 odsto pripadnika jačeg spola smatra da je najljepši deo ljeta to što žene nose kupaće kostime. Oko 54 odsto ispitanica smatra da najbolje izgledaju u junu, julu i avgustu, a 83 odsto žena kaže da su tih mjeseci srećnije i lakše se odlučuju na flert i vezu.

Psiholog Keri Kuper sa Univerziteta Lankaster objašnjava da na nas utiču lijepo vrijeme i više sunca, ali i raznolikost odjeće. Dok žene mogu da nose različitu i raznobojnu odjeću, muškarci i dalje ostaju u klasičnim odijelima. Žene su i inače društvenije od muškaraca, a ljetnjo vrijeme i duži dani omogućavaju im više sastanaka i druženja, pa su srećnije i zbog toga.

U anketi u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi, 88 odsto žena je reklo da se više smije kada je sunčano, dok je to isto reklo samo četiri odsto muškaraca manje. Čak je 92 odsto žena izjavilo da jednostavno obožavaju ljeto. Isto tako, 47 odsto žena reklo je da su bolje volje kad se probude a napolju je vedro jutro, dok 52 odsto priznaje da će preći na drugu stranu ulice samo da bi uhvatile malo sunčevih zraka. (Telegref.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: