Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vreli seksi savjeti iz ‘50 nijansi sive’

50-nijansi-siveee
Preuzmite sliku

Popularno

Zbog čega je ‘50 nijansi sive’ toliko popularna? Vjerovatno jer govori o zabranjenom seksu.

50-nijansi-siveee

Ona govori o tabuu grubog seksa. Grubog seksa, koji je, ako je za povjerovati brojnim istraživanjima, najpopularnija maštarija i za žene i muškarce.

Maštanja i fantazije igraju kritično važnu ulogu u održavanju seksa uzbudljivim u dugačkim vezama ili braku. Potrebno je puno truda da bi seks ostao interesantan s osobom koju toliko dobro poznajete, a s obzirom da je ljudska najveća erogena zona upravo mozak, itekako ima smisla da pustite umu da luta i zamišljate šta bi bilo dobro za vaš seksualni život.

A kad govorimo o maštanju teško je izbjeći tu maštariju grubog seksa, jer igranje s vezivanjem može biti veoma, veoma seksi.

Možda je ovo pravo vrijeme da ponovo razmislite o tome ko ste vi u krevetu? Naravno, vi znate sve šta treba znati da biste “obavili taj posao”, ali zašto sada ne biste povećali ulog i podigli temperaturu u spavaćoj sobi?

seks-za-jednu-noc

1. Razmislite malo o svemu. O seksualnim maštarijama koje vas pale. Je li vaš cilj osjetiti fizičke osjećaje vezane za neki čin ili vam je važnija emocionalna strana maštarije? Šta tačno želite i koliko ste daleko spremni da idete?

2. Opustite se i predajte se. Za razliku od većine muškaraca, za žene mozak igra ogromnu ulogu u seksualnoj ugodi, zadovoljstvu i prepuštanju. Sposobnost da se prepustite najvažniji je dio procesa. Ovo znači da partneru vjerujete dovoljno da spustite zaštitne zidove i opustite se. Kad budete spremni to da uradite, otvaraju se mogućnosti za nove prilike i upravo je to put do nečeg novog.

3. Počnite da razgovarate! Suprotno svemu u šta će vas pojedini muškarci uvjeravati, zaista je seksi otvoriti se partneru i reći mu tačno šta želite. Umjesto da govorite o tome šta ne volite, vi radije popričajte o tome što vas pali i o međusobnim maštarijama. Ključ do uspješnog seksualnog zadovoljstva je otvorena komunikacija, zato s partnerom stalno razgovarajte.

4. Usporite. Isprobavanje novih stvari ne znači da odmah morate uskočiti u kožni kombinezon ili izvaditi bičeve već prve večeri. Umjesto toga krenite manjim koracima. Seks stručnjaci se slažu da je za početnike dobar početak “igranje uloga” za koje nisu potrebne nikakva pomagala. Igranje sobarice i gosta u hotelu ili provalnika i usamljene ukućanke ili nešto slično (pustite mašti na volju) neka budu prvi korak.

seks-na-eks

Ako gluma nije vaš đir isprobajte povez preko očiju i na slijepo mu (ili on vama) razmazite čula. Donesite činiju s voćem, vinom, čokoladom, ledom, mentol bombonima…

5. Igračke i lokacije. Kad dođe vrijeme i za to – isprobajte novu igračku ili lokaciju u cilju ostvarivanja maštarije. Što se tiče igračaka u seksi šopovima ili online možete naručiti cio niz specijalnih lisica, konopca, traki. Ta traka se može koristiti za vezivanje, ali i za druge stvari recimo od nje možete napraviti privremenu seksi mini haljinu ili samo prekriti strateška mjesta na tijelu.

6. Volite samu sebe. Ovo može značiti mnogo stvari, ali se svodi na to da brinete o sebi i cijenite fantastičnu ženu koja vi jeste. Još jedan trik do izgradnje viška samopouzdanja je da seksi donje rublje nosite i izvan spavaće sobe i ispod uobičajene odjeće. Tako ćete se cijelog dana osjećati posebno seksi. Ali to se ne svodi samo na donje rublje. Bitnije je stanje uma i kako razmišljate o samoj sebi. On vas voli takvu kakva jeste, ali će vas isto tako još više voljeti kada počnete samu sebe više da volite. (ljepota.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: