Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sve prednosti seksa za jednu noć…

Preuzmite sliku

Popularno

Evo nekoliko argumenata u prilog seksu sa “lošom reputacijom”.

Veze za jednu noć nisu baš nešto čime biste se pohvalili u društvu. Ili vjerovatno nisu, zavisi od društva. Seks za jednu noć najčešće dovodimo u vezu sa pijanstvom ili, ukoliko to nije slučaj, automatski dovodimo u pitanje moralne kvalitete osobe koja se u to upustila. Češće, doduše, ako je ta osoba žena, nešto rjeđe ako je muškarac u pitanju.

Ali, da pogledamo stvari iz druge perspektive, zabave radi.

Sad kad smo to raščistili, da vidimo, ima li seks za jednu noć i nekih prednosti?

Pa…

Ako želite seks, a niste u vezi i želju više ne možete da utažite masturbacijom, seks za jednu noć je manje-više jedina opcija.

Zabavno je. Seks je generalno zabavna aktivnost, pa to važi i za seks za jednu noć.

Bolja je opcija od “prijateljstva s povlasticama”. Ako imate prijatelja ili prijateljicu s kojima se generalno družite, ali povremeno imate i seks, prije ili kasnije stvari će postati komplikovane i neko će biti povrijeđen. Kod veze za jednu noć nema tog rizika, oboje znate šta je ideja, tako da na kraju nema slomljenih srca.

Hrani ego. Ova stavka ne traži objašnjenje.

Može vam pomoći da prebolite ružan raskid. Ako ste ostavljeni, malo je vjerovatno da će vam pomoći topla kupka i šolja vrelog čaja. “Vreo” seks je već – druga priča.

Sviđalo vam se to ili ne, svi starimo. Što znači da se neminovno bliži dan kad više nećete moći da birate. Uživajte dok možete.

Uvježbaćete svoju vještinu održavanja lake konverzacije. Ujutru. Ili, ako vam nije do toga, prosto nestanite prije nego što se on ili ona probude. Hej, oboje ste znali u šta se upuštate, dakle, nije nepristojno ni da nestanete bez pozdrava ako vam tako dune.

Ne morate nikad više da se vidite. Zato se i zove seks za jednu noć.

Ili, možete da se vidite već sljedeće večeri. Velike ljubav nastaju na mjestima i u situacijama u kojima ih nikada ne biste očekivali. Ponekad se rascvjetaju upravo iz tog zrna – seksa za jednu noć.

Nikad se ne zna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,