Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rođena je kao muškarac, a sada želi postati Viktorijina anđelica (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Amerikanka se već pojavila na naslovnicama magazina te je nosila revije. Smatra da bi noseći brend Victoria's Secret poslala snažnu poruku transrodnoj zajednici, ali i Afroamerikancima

Leyna Bloom (27) odrasla je kao dječak u Chicagu, a odmalena je znala, kako kaže, da je žensko. Od šestog razreda pleše balet, a bila je toliko uspješna da je dobila punu stipendiju na Umjetničkoj akademiji. Ipak, brzo je izbačena jer nije htjela plesati kao muškarac.

Prije četiri godine pojavila se na naslovnici ‘Candy’ časopisa kao prva transrodna Afroamerikanka. U međuvremenu je navodno promijenila spol, ali o tome nikad nije pričala. Lani je nosila reviju na njujorškoj sedmici mode, a nakon toga pojavila se na naslovnici indijskog Voguea.

Mlada Amerikanka veoma je ambiciozna, a sada je otkrila nove ciljeve. Naime, želi postati prva transrodna Afroamerikanka koja će nositi reviju Victoria's Secreta. To je poručila uz fotografije na kojima pozira u crnom bikiniju.

Leynu su zapazili korisnici društvenih mreža te joj pružili podršku. Dijelili su njenu objavu te joj slali poruke. – Ako te ne žele, to je samo njihov gubitak – pisali su joj jedni, a drugi su joj poručili da se bori za svoje ciljeve.

Bloom je objasnila svoj potez. Kaže kako je Victoria's Secret jedan od najjačih brendova koji ženama šalje snažne poruke. Smatra kako bi taj angažman bio veliki pomak za transrodnu zajednicu, ali i Afroamerikance. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje