Samsung Electronics danas je najavio predstavljanje svojih najnovijih gaming monitora, sa posebnim naglaskom na revolucionarnom Odyssey 3D, koji nudi 3D gledanje bez naočala, na sajmu Gamescom 2024 u Kelnu u Njemačkoj.

3D gaming bez naočala: Samsung predstavlja inovacije za ljubitelje igrica
Foto: Samsung

Gamescom 2024, koji se održava od 21. do 25. augusta, najveći je svjetski gaming sajam sa preko 1400 izlagača, među kojima su proizvođači hardvera, softvera i igara. Samsung će predstaviti svoje ekskluzivne monitore – uključujući Odyssey 3D i modele iz serija Odyssey G6, G8 i G9.

„Izuzetno nam je drago što ćemo predstaviti svoj 3D monitor za igranje bez naočala na Gamescomu, najvećem gaming sajmu na svijetu“, izjavio je Yong Chang, izvršni potpredsjednik i direktor vizuelnih prikaza u kompaniji Samsung Electronics.

„Samsung ostaje posvećen predvođenju na tržišta vrhunskih gaming monitora kroz neprekidan razvoj najsavremenijih tehnologija koje unapređuju gaming iskustvo.“ 

3D gaming bez naočala uz Odyssey 3D

Inovativna tehnologija prikaza svjetlosnog polja Odyssey 3D monitora stvara 3D slike od 2D sadržaja tako što koristi lentikularno sočivo na prednjem panelu. U kombinaciji sa funkcijom praćenja pokreta očiju i tehnologijom mapiranja pogleda, Odyssey 3D nudi unaprijeđeno 3D iskustvo bez potrebe za posebnim 3D naočalama. Funkcija praćenja pokreta očiju prati kretanje oba oka koristeći ugrađene stereo kamere, dok mapiranje pogleda neprestano prilagođava sliku radi bolje percepcije dubine. 

Odyssey 3D može lako da prelazi iz 2D u 3D režim i obrnuto, u zavisnosti od potreba korisnika. Dolazi u veličinama od 27 i 37 inča i odlikuje se ekranom u 4K rezoluciji. 

Samsung će na sajmu Gamescom 2024 ponuditi ekskluzivno iskustvo za posjetioce kroz partnerstva sa vodećim kreatorima igara. U imersivnoj Odyssey zoni, posjetioci će moći da uživaju u najnovijoj liniji Odyssey gaming monitora. 

Također Samsung je najavio proširenje svoje izuzetno hvaljene Odyssey OLED linije, uvođenjem tri nova modela: Odyssey OLED G95SD, G93SD i G85SD.

Samsung Electronics nastavlja da predvodi globalno tržište gaming monitora, na kom je već pet godina zaredom brend br. 1. Kompanija je također zauzela prvo mjesto u prvom kvartalu 2024. godine na osnovu najnovijih podataka IDC-a.

Vezani članak Novi Samsung uređaji predstavljeni u Parizu na događaju Galaxy Unpacked su dostupni u prodaji