Apple potvrdio datum predstavljanja iPhone 15 serije
Foto: Tuzlanski.ba

Apple je najavio nadolazeći događaj predstavljanja nove iPhone serije koji je zakazan za 12. septembra, potvrđujući sve glasine koje smo čuli u proteklih nekoliko sedmica.

Kao i uvijek do sada premijera će se prenositi na Appleovoj web stranici, kao i na Apple TV streaming servisu.

Očekuje se da će Apple na ovom događaju predstaviti iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max pametne telefone. Pro Max model bi se ove godine mogao zvati iPhone 15 Ultra, ali za to još nema službene potvrde. Apple Watch Ultra 2 i Watch Series 9 uređaji takođe bi mogli debitovati na ovom događaju.

Appleov slogan/izraz za ovu priliku je "Wonderlust", koji obično označava intenzivnu želju za putovanjem. U kontekstu Applea, to bi se moglo protumačiti kao intenzivna želja da se bude zadivljen ili očaran.

U skladu sa nedavno donesenim zakonom Evropske Unije, sva četiri nadolazeća iPhone smartfona će imat USB-C priključke. Osim toga kruže glasine da bi iPhone 15 Pro Max/Ultra mogao biti prvi kompanijin uređaj koji će doći sa periskopskom kamerom. Oba iPhone Pro modela će imati okvire od titana, a Dynamic Island bi se trebao naći na svim modelima.

Apple bi se na nadolazećem događaju mogao odlučiti obnoviti i svoju AirPods liniju, koja bi takođe trebala doći sa USB-C priključkom.