Kokos: Eliksir života, čudotvorni plod tropske palme

Pospješuje izlučivanje inzulina i iskorištavanje glukoze u krvi, što smanjuje rizik od dijabetesa. Pomaže u liječenju bubrega, jetre i štitne žlijezde. Iako raste u tropskim predjelima, kokosova palma i njen plod kokosov orah (Cocos nucifera)…

Tri dobra razloga da jedete jagode

Sezona je jagoda, a priznat ćete nema ništa ljepše nego da jedete ove divne voćkice koje su ukusne, a pritom i nevjerovatno zdrave! Povećavaju plodnost Kod muškaraca koji nemaju organske uzroke steriliteta svježe jagode za…

Noćno grickanje: Sve vrijeme smo bili u zabludi

Najnovije naučno istraživanje pokazalo je da konzumiranje obroka nakon 8 sati uveče ne utiče na gomilanje suvišnih kilograma. Istraživači kraljevskog koledža u Londonu nisu pronašli nikakvu značajnu vezu između kasnih obroka i viška kilograma kod…

Ovih 16 ljudskih namirnica pse može koštati života

Oni možda obožavaju biti stovarište ostataka hrane, ali to nije način da bezbrižno žive dug i zdrav pasji život Velikoj većini vlasnika pasa njihovi ljubimci služe kao kante za smeće. Na bezgranično oduševljenje pasa kojima…

Zagađenje zraka: Ovi su gradovi opasni po život

Novi izvještaji upozoravaju na gradove koji su posebno ugroženi Zagađenje zraka u urbanim područjima se pogoršava. Između 2008. i 2013. godine globalna razina onečišćenja zraka u urbanim područjima porasla je za 8 posto. Oko 80…

Koje su svjetske kuhinje najzdravije?

Kako bismo bili zdravi, imali energiju i osjećali se dobro, potrebno je da u ishranu uvrstimo pojedine namirnice. Mnoge kuhinje svijeta nude drugačije, pikantne ili lagane ukuse, a mi vam predstavljamo one najzdravije… Kako raste…

Zdrava ishrana: Zašto bi trudnice trebalo da izbjegavaju krompir?

Britanski naučnici utvrdili su da prečesto konzumiranje krompira ili čipsa u trudnoći može loše da se odrazi na zdravlje majke i djeteta… Prečesto konzumiranje krompira ili čipsa u trudnoći može povećati rizik od pojave dijabetesa…

Ishrana prije tri miliona godina je bila zdravija nego danas?

Obrada hrane počinje već kad je narežemo. Danas više nismo u stanju prožvakati zrna kukuruza ili kozji but, a nismo ni svjesni koliko to ima negativnih posljedica Nakon desetljeća uništavanja vlastitih organizama brzom hranom, tzv…