Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su četiri najveća otrova koja unosimo u organizam: Metoda slavne doktorice za čišćenje zatrovanog tijela

Preuzmite sliku

Njen recept će vam pomoći i da očistite crijeva od nagomilanih toksina, ali i da spriječite potencijalni razvoj malignih bolesti.

Bijelo brašno (pšenično), so, bijeli šećer i mlijeko su četiri moderna sveprisutna otrova.

Bijelo pšenično brašno je puno glutena, a svi smo manje ili više osjetljivi na gluten, i stvara kiselost u našem organizmu. Isto važi i za mlijeko, ali ne zaboravite da je ono odgovorno i za silnu sluz kojom punimo naš organizam.

Beli šećer je zbog svima nama dobro poznatih razloga najštetniji od navedenih, a višak soli oštećuje nam bubrege i podiže pritisak.

Sve to svakodnevno i bezbrižno unosimo u organizam, čak i kad se svim silama trudimo da izbjegnemo ove namirnice u svom izvornom obliku, jer ih nalazimo i u takozvanom zdravom hljebu sa sjemenkama, crnom hljebu, gotovim umacima, “zdravim pahuljicama”, čokoladama… Skoro u svemu.

Kako biste se oslobodili štetnih dejstava ovih namirnica, morate da očistite organizam. Jedan od načina da to uradite jeste i Budwig detoksikacija, kojiuje osmislila doktorica Johanna Budwig.

Cilj je da očistite tijelo lanenim brašnom, a više puta je potvrđeno da ovakav način ishrane može da pomogne i u sprječavanju i liječenju raka.

Treba napomenuti da je dr Budwig koristila laneno ulje u pakovanju od 0,03 l, koje je bilo zaštićeno plemenitim gasom argonom, koji je sprječavao brzu oksidaciju lanenog ulja i koje se moralo potrošiti tri dana nakon otvaranja, bez obzira na to da li ga čuvate u frižideru ili ne.

Naravno, na našem tržištu takva zaštićena pakovanja i proizvedena lanena ulja rijetko se mogu naći, pa treba strogo paziti šta kupujete. Ukoliko se odlučite da sameljete lanene sjemenke, nikako ih ne ostavljajte da stoje, jer oksidišu jako brzo, što kada ga unesete u organizam, izaziva stvaranje štetnih slobodnih radikala, za koje se zna da mogu biti okidač raka.

Recept dr Budwig:

Kašika brašna boljeg lana (Cameline sative), 1 kašika brašna crnog kima (Nigella sativa), 1 kašika mješavine: 78% piskavice, 5% ovsa, 5% sušene opne crnog grožđa, 4% sikavice, 3% ekstrakta grejpfruta, 3% kurkume i 2% mace, kašika lanenog ulja pomiješana sa 4 kašike svježeg kravljeg sira (treba dobro izmiješati, najbolje mikserom), dodati svježe voće, po želji i bademe, lješnike, sjemenke suncokreta, bundevine sjemenke…

Sve pomiješati i pojesti odmah nakon pripreme (nije dobro da stoji duže od 15-20 minuta)

Ovaj osnovni recept je prava mala nutricionistička terapija. Osnovna ideja za očuvanje dobrog zdravlja i poboljšanje narušenog je u kombinovanju hladno cijeđenih ulja koja imaju dobru razmjeru omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina i “dobrih” proteina iz svježeg kravljeg sira (po mogućnosti organskog).

Čak i ako ste dobrog zdravlja, započnite ponekad dan ovim obrokom, a pritom ne zaboravite voće. Osjećaćete se bolje, a uz ovu dobru naviku vaš organizam će postati jači i lakše će odgovoriti na moguća oboljenja.

Hipokrat: “Smrt vreba u crijevima”

Simptomi koji prate nedovoljno dobar rad crijeva su loša probava, umor, smanjena koncentracija, nagle promjene raspoloženja, urin intenzivnog mirisa, nesanica, suha koža, problemi s kosom i noktima, pojava akni, pa i upala mišića.

U prosjeku, kroz naš životni vijek organizam opterećujemo s bar pedeset tona hrane i 50.000 litara tečnosti, od kojih bar pola čine navedena četiri bijela otrova, što znači da se u stomaku nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga i toksičnog otpada koji truju našu krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu. Laneno brašno, u receptu doktorice Budwig takođe će očistiti crijeva. (stil.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje