Super mekani kroasani, pripremaju se brže od klasičnih

Svi oni kojima je jedno od najljepših sitnih životnih zadovoljstava topli kroasan i kafa ujutro, obradovat će se receptu za najukusnije i najmekše kroasane. Samouka slastičarka Marija Varga, koja stoji iza ovog recepta, objašnjava kako…

Krofne s tijestom od jagoda koje se peku u rerni

Jagode u krofnama zvuče kao raj za vaše nepce, a sada ih možete i sami pripremiti bez odlaska u obližnju slastičarnu. Ako kod kuće imate kalup za krofne, onda je ovo idealan recept za vas.…

Gotovo za 5 minuta: Trik za pizza-tijesto bez dizanja

Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac. Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta…

Ako nemate kvasac ili prašak za pecivo, ovo je dobra zamjena

U zavisnosti od količine tijesta, u smjesu dodajte kašičicu-dvije ovog magičnog praha. Spremili ste se da umijesite svoje omiljeno tijesto, ali ste zaboravili da kupite kvasac ili prašak za pecivo ili ih jednostavno nemate u…

Odličan recept: Viršle sa sirom u tijestu

Odličan recept i veoma lagan za pripremiti….  Sastojci: – jedno lisnato tijesto (možete koristiti i tijesto za hljeb ili kiflice) – dva pakovanja viršli – 100 g sira koji se topi – jedno jaje za…