Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krofne s tijestom od jagoda koje se peku u rerni

Preuzmite sliku

Jagode u krofnama zvuče kao raj za vaše nepce, a sada ih možete i sami pripremiti bez odlaska u obližnju slastičarnu. Ako kod kuće imate kalup za krofne, onda je ovo idealan recept za vas.

Ove pečene krofne od jagoda su ukusne! Domaće krofne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No, ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krofne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept, prenosi 24sata.hr.

Sastojci:

Neslani maslac
Biljno ulje
3/4 šolje šećera
Jaja
Ekstrakt vanilije
Mlijeko
Višenamjensko brašno
Prašak za pecivo
Sol
Svježe jagode

Za glazuru:

Šećer u prahu u prahu
Mlijeko

Upute:

Zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijevih. Poprskajte posude za krofne s neprianjajućim sprejem za pečenje. U veliku posudu za miješanje dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte da se sjedini i ostavite smjesu sa strane.

U posebnu posudu dodajte mlijeko, ulje, šećer, jaje, maslac i vaniliju. Miješajte dok se potpuno ne sjedini. Dodajte suhe sastojke u mokre. Zatim dodajte boju za hranu (nije obavezno). Miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jagode i umiješajte u tijesto. Kašikom dodajte tijesto u posudu za krofne. Pecite 9-10 minuta dok čačkalica ne izađe čista. Ostavite da se ohlade 10 minuta.

Za glazuru: U srednje velikoj posudi umutite šećer u prahu i mlijeko. Stavite komad folije ispod rešetke s krofnama kako biste lijepo raspršili glazuru. Izlijte glazuru iz posude na krofne, piše Kitchen Fun(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,