Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljiv test: Saznajte jeste li optimista ili pesimista

Preuzmite sliku

Popularno

Na osnovu toga šta prvo primjećujete u svojoj okolini i kako percipirate svijet oko sebe, možete otkriti kakav ste tip ličnosti.

Na jedan brz i jednostavan način možete otkriti koje osobine su kod vas dominantne.

 • Šta vidite na slici?

  Lice starog čovjeka

  Vi ste mirna, iskrena i odana osoba. Mnogo ljudi iz vašeg okruženja zna da se samo vama može povjeriti, kao i to da ste vi pouzdana, sigurna i nezavisna osoba.

  U vama se krije lider koji ima sposobnost da sluša različita mišljenja, da nađe rješenje i da ga predstavi drugima, koji vas prirodno slijede kao grupa.

  Kada jednom postavite cilj, nakon što ste temeljno analizirali okolnosti i napravili dobru strategiju za ostvarivanje istog, ništa vas ne može zaustaviti niti natjerati da odustanete.

  Vi ste precizni i odlučni, što vas ponekad može učiniti perfekcionistom, a stres koji doživljavate u želji da vam bude što bolje tada nastupa češće nego što želite.

  S vremena na vrijeme, pokušajte da se prepustite, relaksirate i oslobodite. Otkrićete da je sloboda slatka.

  Mladu djevojku

  Vi ste optimistični i zračite pozitivnom energijom. Radoznali ste i zanimaju vas mnoge stvari koje se nalaze oko vas i uvijek strastveno želite da isprobate nove stvari. Imate tendenciju da budete impulsivni, pa često krećete u akciju na osnovu brzih i nepromišljenih odluka.

  Ako počnete pažljivo da planirate načine na koje ćete ostvariti svoje ciljeve, uštedjećete mnogo vremena i truda, više nego što mislite.

  Volite da pomažete drugima i po prirodi ste darežljivi. Jaki ste i odlučni. Bez obzira šta vam stoji na putu, vaša sposobnost da ostanete uspravni i podignute glave vas tjera da nastavite dalje.

  Ne odustajte! Sve prolazi, a na kraju vi dobijate sve što ste zaslužili.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,