Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uradite ovaj test ličnosti i otkrijte kakvi vas to muškarci privlače i šta to govori o vama

Preuzmite sliku

Popularno

Zar  se nije svaka od nas bar jednom zapitala: zašto me privlače baš takvi muškarci? Ovaj test ličnosti će vam pomoći da saznate. Pogledajte ovu sliku i saznajte kakve partnere birate i šta to govori o vama!

Možda su sujetni, možda buntovnici ili su čvrste stijene na koje možete da se oslonite. Kakvi god muškarci da vas privače to definitivno mnogo govori o vama. Uradite test ličnosti i saznajte.

Da li se optičke iluzije zasita mogu koristiti kao test ličnosti?

Kada pogledaju fotografiju, odnosno optičku iluziju vaša čula prikupljaju informacije i šalju ih u vaš mozak. Ali vaš mozak ne prima samo ove informacije – on stvara sopstvenu percepciju svijeta. To znači da ponekad vaš mozak prepoznaje i popunjava praznine, bira koje će informacije da iskoristi i na osnovu toga stvara sliku. Pošto smo svi mi individualne ličnosti, mi ove slike ne vidimo na isti način. Upravo način na koji mozak obrađuje iluzije služi da zadremo korak dalje, u psihologiju i pritom se zabavimo! Ovakav test ličnosti ne smatra se dijagnostičkim psihološkim testom, ali može da vam otkrije mnoštvo stvari o vama samima, pa čak i to kako birate partnere.

Pogledajte sliku – šta ste prvo videli? Ovo će vam otkriti mnogo toga o vašoj podsvjesti.

1. Žena na stijeni

Ako ste prvo vidjeli ženu na stijeni kada ste pogledali sliku, potajno vas privlače arogantni muškarci. Ne možete da pomognete sebi – ako muškarac ima moć i sujetu, onda je on vaša slaba tačka. Ipak, bilo bi dobro da zapamtite da se ljubav prema sebi i sigurnost u sopstvene kvalitete razliku od arogancije i sujete. Dobro je vjerovati u sebe i voljeti sebe, ali takođe treba da napravite mjesta za druge ljude u svom srcu.

2. Jedrilica

Ako je prvo što ste primijetili na slici jedrilica, onda su vama najprivlačniji buntovnici bez razloga. Zavidite onim ljudima u potrazi za avanturama koji kao da ne razmišljaju o svojim obavezama, društvenim normama… Slobodni su da urade sve što žele. Njihova smjelost je definitivno privlačna, ali ako su voljni da ostave sve iza sebe, to bi moglo značiti da i vas jednom ostave u zaboravu. Razmislite da li je ovo samo maštarija ili vaša stvarna potreba.

3. Lice muškarca

Ako je lice muškarca prvo što ste vidjeli, onda je osobina ličnosti koju potajno smatrate najprivlačnijom stoicizam. Odnosno, vama su privlačne jake osobe koje kontrolišu svoje emocije. Duboko ste emotivni i izražavanje tih emocija vam je važno, ali želite da vaš partner bude drugačiji, neko ko je stijena potpune podrške, krije svoja osjećanja dok pomaže u svim situacijama koje su vam zastrašujuće. Zapmatite samo da onaj ko potiskuje osjećanja nije obavezno jak. Nekada su najjači oni ljudi koji nose srce na dlanu.

4. Čamci u daljini

Ako ste prvo vidjeli brodove u daljini kada ste pogledali sliku, osobina ličnosti koja vam je potajno najprivlačnija je vatreni temperament. Imate slabost prema ljudima koji puštaju svoja osjećanja napolje, i dobra i loša. Smatrate ih strastvenim i dokazom prave ljubavi. Možda ste gledali mnogo romantičnih filmova jer – strast i buran temperament ne moraju da budu isto. Zapamtite samo: ako vas njegov bijes ikada uplaši, to su loše vijesti. Možda biste željeli da to promijenite, piše Lepota i zdravlje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,