Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Provjerite da li biste prošli test za FBI specijalnog agenta. Uspije ga riješiti manje od 5% prijavljenih

Preuzmite sliku

Popularno

Provjerite kakve su vaše detektivske sposobnosti.

Specijalni agent FBI-ja jedan je od poslova koji je najteže dobiti. Prema statistici, manje od 5% prijavljenih bude angažovano.

FBI ima različite segmente testiranja za buduće i potencijalne agente, ali prolaznost je vrlo niska. Testovi su vezani uz logičko, kritičko razmišljanje i situacijsko razmišljanje, procjenu karaktera i analizu preferencija i interesovanja.

Iz Bright Side željeli su vam dati priliku da se osjećate kao specijalni agent s ovih 5 slučajeva koje trebate riješiti.

Četiri zadatka koja se nalaze ispod zahtijevaju od vas da pokažete svoje sposobnosti logičkog razmišljanja i zaključivanja, prenosi Tuzlanski.ba.

Kada riješite kviz, pročitajte objašnjenja tačnih odgovora.

1. pitanje: Ko je majka?

U sobi su dvije dame koje sjede jedna nasuprot druge dok se mali dječak igra na podu. Dobro proučite sliku i odgovorite ko je majka djeteta.

 • Odgovor

 • Majka djeteta je gospođa s lijeve strane, u zelenoj haljini. Sjedi tako da su joj noge usmjerene prema djetetu.

  Ovaj položaj odražava prirodnu želju majke da zaštiti svoje dijete. Stav žene s lijeve strane je zaštitnički, blago pognut naprijed.

  2. pitanje: Kako je ubica uvijek dobijao bezopasnu tabletu?

  Serijski ubica otimao je ljude i tjerao ih da popiju jednu od dvije tablete, jedna je bila bezopasna, a druga otrovna. Koju god tabletu je žrtva uzela, serijski ubica bi uzeo onu drugu. Svaki put su žrtve umrle, a serijski ubica preživio. Pitanje: Kako je ubica uvijek dobijao bezopasnu tabletu?

 • Odgovor

 • Obje tablete su bile bezopasne. Otrov se nalazio u čaši vode koju su žrtve popile.

  3. pitanje: Zašto je žena još bila živa kada je muškarac umro?

  Muškarac i žena otišli su u restoran na večeru. Dok su čekali glavno jelo, žena je naručila pet pića s ledom, jer je bilo jako vruće. Žena ih je popila 4 odjednom, a muškarac samo jedno. Nakon nekog vremena čovjek se razbolio i umro. Doktori su rekli da su sva pića otrovana. Pitanje: Zašto je žena još bila živa kada je muškarac umro?

 • Odgovor

 • Otrov je bio u ledu. Budući da je žena brzo popila, led nije imao vremena da se otopi. Čovjek je polako pio i otrov se rastopio u njegovom piću.

  4. pitanje: Zašto detektiv misli da se radilo o ubistvu?

  Pronađen je mrtav muškarac, u ruci ima pištolj, a pored njega kasetofon. Detektiv je pritisnuo “Play” dugme i poslušao poruku, čuo je “Umoran sam od ovog života i odlučio sam prestati sa svojom boli i patnjom” a onda slijedi pucanj. Detektiv nekako ne vjeruje da je to bilo samoubojstvo.

  Zašto detektiv misli da se radilo o ubojstvu?

 • Odgovor

 • Ako se čovjek ubio, kako je mogao premotati kasetu na početak?

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,