Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osnovac odgovorom u zadaći nasmijao cijeli reigon

Preuzmite sliku

Popularno

Fotografija zadatka jednog osnovca koji je opisni pridjev za sestru napisao u samo jednoj jedinoj riječi, postala je pravi hit na društvenim mrežama i to ponajviše zbog njegovog viđenja šta za njega predstavlja sestra.

Fotografija koja je objavljena na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, dobila je skoro šest hiljada lajkova, a izazvala je i nekoliko hiljada komentara i to ponajviše što ljudi ispod posta taguju braću i sestre.

Naime, u zadatku u kojoj je svakoj imenici trebalo da se dodaju opisni i prisvojni pridjevi, učenik je kod primjera “sestra” napisao kratko i jasno – glupa.

U komentarima ispod objave, pratioci stranice su uglavnom komentarisali kako razumiju osjećanja učenika, pošto su i sami imali situacije u kojima baš i nisu pretjerano voljeli svoje sestre i braću.

– Mora da je veče prije bio rat u sobi – bio je jedan od komentara koji je pobrao najviše lajkova, te i opisao moguće i vjerovatno svađom izazvane emocije kod ovog učenika, a koji je mnoge podsjetio na period kada je najveći problem u životu bila svađa sa ukućanima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,