Zbog kiše: Veliki koncert Marije Šerifović na Koševu pomjera se za jedan dan
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog kiše, jedan od najboljih ženskih vokala na balkanskoj muzičkoj sceni Marija Šerifović najavljeni koncert na stadionu Asim Ferhatović Hase, na Koševu u Sarajevu, umjesto 30. juna, održat će 1. jula ove godine, sa početkom u 21 sat. Kupljene ulaznice važe i za drugi termin.

Šerifović se izvinila svima kojima će promjena datuma poremetiti planove. Ipak, naglasila je, sreća je da je opet u pitanju neradni dan, nedjelja. Također, kazala je da je mnogo bolje da svi pjevaju ˝suhi˝, te je pala odluka da se koncert pomjeri na prvi dan poslije zakazanog datuma, a koji meteorolozi najavljuju bez kiše.

Inače, Marijinu interpretaciju karakterišu snažna emocija, specifična boja i jačina glasa kojom osvaja ne samo pažnju već i srce slušatelja. Nakon brojnih nagrada koje je osvojila na manifestacijama u zemaljama regiona – nagrade žirija, za interpretaciju, nagrade novinara i kolega, usledilo je ono najveće, na “Eurosongu”, Marija Šerifović je pobjedila na finalnom takmičenju u Helsinkiju sa pjesmom “Molitva”.

Prošlo je nekoliko godina od zadnjeg velikog koncerta Marije Šerifović u Sarajevskoj Zetri kada je veliki dio publike ostao uskraćen za ulazak na koncert jer je kapacitet dvorane bio premali da primi sve one koji su željeli na koncert. (Tuzlanski.ba)