Foto: Tuzlanski.ba

Slavna pjevačica Alicia Keys mnoge je iznenadila kada se prošle sedmice u finalu UEFA Champions lige pojavila bez trunke šminke na licu.

35-godišnja pjevačica sa šminkom nikad nije pretjerivala ali rijetko kad smo je imali prilike vidjeti bez maskare i prepoznatljivog mačkastog tuša na očima.

Nastup pred brojnom publikom u ovom izdanju nije bio samo jednokratni eksperiment, piše Independant, već prvi korak u novom životnom stilu popularne pjevačice, prenosi Index.

vodi-li-golo-lice-do-srece-alicia-keys-objasnila-zasto-je-prestala-nositi-sminku1002-20160607

Alicia je napisala i pismo za feministički časopis "Lenny" u kojem je objasnila kako je joj je dosta da je ovaj "oštar, osuđujući svijet" sudi prema izgledu.

Pjevačica koja je već 15 godina u muzičkom biznisu, smatra da je ženama ispran mozak zbog čega se osjećaju da moraju izgledati mršavo, sexy, poželjno i savršeno.

Dosadio joj je način na koji društvo osuđuje žene, ali i sam način njenog razmišljanja koji je gajila godinama.

vodi-li-golo-lice-do-srece-alicia-keys-objasnila-zasto-je-prestala-nositi-sminku1003-20160607

"Svaki put kada bih izašla iz kuće brinula sam ako nisam stavila šminku na lice - šta ako me neko fotografiše? Šta ako objavi tu fotografiju?"

"To su nesigurne, površne, ali iskrene misli koje su mi prolazile glavom. A sve to je, na jedan ili drugi način, bilo bazirano na onome šta drugi misle o meni."

"Radila sam na sebi, a ne na onome što ljudi misle da je savršeno. Osjećam se jako i bolje no ikad!", napisala je na Twitteru.

vodi-li-golo-lice-do-srece-alicia-keys-objasnila-zasto-je-prestala-nositi-sminku1001-20160607

Do novog samopouzdanja Alicia je došla meditacijom i radom na novom albumu na čijoj naslovnici također nema ni trunke šminke.

Biste li se i vi mogle odvažiti na ovako hrabru odluku? (Tuzlanski.ba)