Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što je nedavno objavila da će nekome pokloniti svoju novogodišnju jelku, ali pod neobičnim uvjetom - da bude okićena tokom cijele godine, pjevačica Marija Šerifović ispunila je svoje obećanje.
 
Kako bi neko dobio Marijinu jelku, bilo je potrebno da napiše razlog zašto je želi, ali i po čemu je "obožava kao pjevačicu", a sreća je pripala dječaku Imranu iz Vogošće.

Kako bi iznenađenje bilo potpuno, Marija se iz Beograda zaputila prema Sarajevu kako bi dječaku lično dostavila jelku.

"Vidjeli ste vjerovatno da je jelka otišla put Sarajeva u ime dječaka Imrana. Međutim, ono što se ne zna je da im jelku donosim lično ja", rekla je Marija i našalila se kako se nada da će svi to dobro podnijeti.

S Marijom se zaputio i njen prijatelj Miloš, koji je nazvao dječakovu majku Amelu i obavijestio je kako će joj isporučiti jelku.

Ne očekujući da s njim stiže i pjevačica, Amela je bila u šoku.

"Marija! Jao, ne mogu da vjerujem", vikala je, a potom zagrlila pjevačicu.

Sretna i iznenađena porodica ugostila je Mariju i Miloša u svojoj kući. Pjevačica je rekla kako je ovoga puta ona u ulozi Djeda Mraza, ali ona nije bila jedina koja daruje - i dječak je njoj poklonio mali znak pažnje.

"Jelka je stigla u Vogošću kod ovog divnog dječaka. On se potpuno izgubio, ostao je bez teksta. On je sretan, mama je sretna, tata, bake, dede, svi su sretni i zadovoljni", rekla je Marija.

Na kraju videa dječak je pored jelke pjevačici poslao poljubac.

Svojim postupkom Marija je iznenadila i svoje pratitelje na YouTube kanalu.

"Svaka ti čast, Marija, zato te toliko volimo i cijenimo", "Rasplakala si me", "E da je više ljudi kao ti, gdje bi nam kraj bio", "Svaka čast, veliki si čovjek", "Najbolja si", "Dobroto neviđena", "Zato te i pratim sve ove godine, jer si čovjek prije svega", pisali su joj ispod videa.

Povodom svega oglasio se i dječak, još uvijek pod utiscima iznenađenja.

"Ljudi, ja sam još uvijek u šoku. Hvala svima na pozdravima i lijepim riječima. Hvala Mariji i Milošu, divno vas je bilo upoznati. Volimo vas i grlimo", napisao je dječak.

U komentaru koji je osvojio Mariju dječakova majka Amela napisala je svoju priču.

"Imran je beba rođena prije vremena. Moj i njegov život bili su ugroženi pa je mjesec dana ležao u bolnici, a sa šest mjeseci bio operisan. Pri ulasku u operacionu salu tražila sam da mi puste tvoju pjesmu 'Molitva'. S tom pjesmom sam zaspala i moje molitve su uslišene", započela je Amela.

Objasnila je kako ju je ove godine korona spriječila da iznenadi sina.

"Nažalost, ove godine Imranu ne mogu kupiti ni novogodišnji paketić, a ne jelku. Suprug je ostao bez posla, a ja, kao i svaka majka, nastojim održati porodicu na okupu", dodala je ona.

Objasnila je kako bi je posebno obradovalo da Imran dobije tu jelku i svojim ručicama stavi zvijezdu na njen vrh.

"Nekako osjećam da si insan (što bi u Bosni rekli) pa mi je došlo da ti sve ovako napišem", zaključila je Amela i čestitala pjevačici predstojeće praznike.

Pjevačica je ovim gestom pokazala da doista ima veliko srce, a ne sumnjamo da su praznici uljepšani i njoj i Imranovoj porodici.