Umro David Bowie
Foto: Tuzlanski.ba

Jedan od najpoznatijih i najsvestranijih pjevača današnjice David Bowie umro je u nedjelju u 69. godini, javlja Anadolu Agency.

Pjevačev predstavnik za medije Steve Martin saopćio je jutros da je Bowie umro "tiho i mirno", okružen svojom obitelji. Posljednjih 18 mjeseci, 69-godišnji pjevač borio se sa rakom.

"Dok će mnogi od vas željeti da podijele svoj bol s nama, molimo da poštujete  privatnost porodice za vrijeme žalosti", navedeno u saopćenju u kojem nema mnogo pojedinosti.

Bowie je u petak napunio 69 godina, istog dana kad je objavljen i njegov zadnji album "Blackstar".

Rođen je kao David Jones, bio je jedan od najznačajnijih predstavnika glam rocka 1970-ih godina prošlog stoljeća. Imao je izuzetan osjećaj za imidž i to kako ga publika doživljava, te je svoj vanjski izgled mijenjao kako je mijenjao i muzičke pravce i zvuk svojih pjesama.

Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su "Fame", "Heores", "Let's Dance"... Bio je oženjen sa manekenkom Iman od 1992. godine.

Britanski premijer David Cameron na svom Twitter nalogu je povodom smrti Davida Bowiea napisao: "Ovo je ogroman gubitak." (Tuzlanski.ba)