Tuzla: Sutra izvedba predstave "Ja Mahalac" (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nezavisna teatarska produkcija „Filter" Sarajevo je danas u Tuzli održala pres-konferenciju povodom pozorišne predstave „Ja mahalac", nastale prema istoimenom djelu Indiri Kučuk-Sorguč, na kojoj su najavili izvedbu ove predstave u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 30. maja 2013. godine, s početkom u 20 sati.

mahalacmaca- „Ja mahalac" je predstava koja je nastala na osnovu „Ja mahaluša" i pogled je na muško-ženske odnose. Radi se o tome da se u tom dramskom tekstu govori o načinu na koji muškarci doživljavaju ljubav, kako reaguju na žene, te kako reaguju na socijalnu situaciju - izjavila je autorica projekta Indira Kučuk-Sorguč, istaknuvši da žele da osvoje publiku istinom koja je najbolji vid teatra.

Pojasnila je da se sve gleda s pozitivne strane, a gdje postoji jedna zabavna pouka. Svi oni koji će doći na predstavu mogu očekivati jednu terapiju, jer žele da terapeutski djeluju na publiku, te da to bude jedna katarza.

Predstava „Ja mahalac" je muški pogled na problematiku shizofrenih međuljudskih odnosa s akcentom na specifičnostima bosanskohercegovačkog mentaliteta, u kojoj su životne istinite priče zanovane na potpuno realnim situacijama, dodala je Kučuk-Sorguč.

Ova predstava je jedinstveni pozorišni projekt kabaretskog žanra koji je svojevrsni nastavak hit predstave "Ja, mahaluša" koju je u 78 igranja do sada gledalo 50 hiljada posjetitelja - istaknuli su na konferenciji.

Glavni protagonista predstave je Dragan Marinković Maca, rediteljica je Mirela Trepanić, autorica projekta je Indira Kučuk Sorguč i producent predstave Fahrudin Kučuk.

Predstava „Ja mahalac" bit će izvedena sutra, 30. maja 2013. godine, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, s početkom u 20 sati.

Kučuk-Sorgučeva je najavila gostovanja širom Bosne i Hercegovine, ali i van granica naše zemlje - u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Švedskoj, Australiji, Njemačkoj i SAD-u. (Fena)