Tina Turner razmišlja o eutanaziji
Foto: Tuzlanski.ba

Tina Turner ostavila je otvorenu mogućnost eutanazije nakon što se suočila s bubrežnim oboljenjem i nakon samoubistva njenog najstarijeg sina ove godine, prenosi Evoke.

Pjevačica, koja će uskoro napuniti 80 godina, prošla je kroz buran životni period u proteklih pet godina. Tačnije, ona je u posljednjih nekoliko godina doživjela moždani udar, a borila se i s rakom i teškim oboljenjem bubrega.

"Ovo je pravo vrijeme", izjavila je Tina Turner o mogućnosti eutanazije u nedavno objavljenom intervjuu koji je dala za Mail Sunday.

Njen drugi suprug Erwin nije se mogao nositi s pomisli da može izgubiti voljenu Tinu pa je nedavno donirao svojoj supruzi bubreg kako bi prebrodila ovo teško razdoblje u životu.

Muzička zvijezda više ne ide na dijalizu zahvaljujući novom bubregu koji joj je donirao partner 16 godina mlađi od nje, ali je u nedavnom intervjuu kazala kako je bila spremna na smrt prije nego što joj je transplantiran organ, prenosi Klix.ba.

Također, Tina Turner je za Mail Sunday izjavila kako je u više navrata razmišljala i o suicidu kako bi prekinula svoje patnje, a njena budistička vjerovanja učinila su da postane potpuno ravnodušna kada je riječ o smrti.

Poznata američka pjevačica osvrnula se i na nedavno samoubistvo svog najstarijeg sina Craiga, kazavši kako je on imao nesretno djetinjstvo, a da su za to najviše krivi loši odnosi između nje i njenog prvog muža Ikea. (Tuzlanski.ba)