Sinanov novi album mijenja muzički pravac
Foto: Tuzlanski.ba

Koncert  Sinana Sakića u Tuzli održat će se sutra u SKPC Mejdan sa početkom u 20:00h.

sinaarran1

Sinan je svoju karijeru počeo davne 1978 godine a svoj prvi album je izdao 1982. Godine pod nazivom Miko druže moj.  Sinan dolazi iz jedne muzičke porodice i svoj muzički talenat je nasljedio od oca koji je bio muzičar u vojnom orkestru,a u to vrijeme tamo su mogli svirati samo najbolji.

Sinan je jedinstven izvođač na našim prostorima, nikom do danas nije pošlo za rukom da ga iskopira s obzirom da u zadnje vrijeme imamo poplavu novih kloniranih izvođača koji kopiraju provjerene zvijezde. U zadnje vrijeme Sinan radi na novom albumu koji će imati sasvim novi muzički pristup i pravac. Nekima će se to dopasti, a nekima možda i ne, u svakom slučaju ostaje nam da sami prosudimo kada poslušamo taj album. Sinan je jedan i jedinstven pa je tako i njegova publika jedinstvena. Mnogi koji su imali priliku da ga slušaju uživo u nekim intimnijim varijantama, su se pozitivno iznenadili.

S obzirom da su u današnje vrijeme kod nas popularne indijske serije interesantno je da ovaj pjevač ima stan u New Delhiju i često voli da posjeti Indiju i tamo provede odmor.

Dugogodišnji opstanak na estradi govori puno o njegovom uspjehu i poziciji na estradnom nebu, međutim osim ovog uspjeha Sinan posjeduje i one prave ljudske kvalitete a takvih je malo danas.

Sinana će u subotu 16.02.2013. godine održati svoj solistički koncert u Tuzlanskom Mejdanu. Koncert je zamišljen sasvim drugačije od ostalih do sada, sa intimnijom atmosferom, veoma kvalitetnim zvukom, možda će Tuzlanskoj publici po prvi put izvesti neki kratki dio sa svog novog albuma – ostaje nam da vidimo u Subotu.

Sponzorisano / Tuzlanski.ba