U protekla 24 sata u Tuzlanskom kantonu dogodilo se deset saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, šest osoba je lakše povrijeđeno, a dvije osobe su zadobile povrede o kojima se ljekari još nisu izjasnili.

Svakodnevno svjedočimo velikom broju saobraćajnih nesreća: Vozači se mole za oprez
Foto: Ilustracija

Najteže je povrijeđen saputnik iz putničkog vozila koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila se jučer u Živinicama na magistralnom putu M-17.1 u Ulici Dubravska.

"U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je saputnik u pmv “Hundai”, M.T. ( 1955) iz Živinica, konstatovane u Klinikama za ortopediju i torokalnu hirurgiju UKC Tuzla, dok su lakše tjelesne povrede konstatovane u Klinikama za hirurgiju i ortopediju zadobili vozač automobila “Hundai” M.T., vozač “Golfa” S.Š. i saputnik u navedenom vozilu A.Š. ( 2000) iz Busovače", saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da svakodnevno svjedočimo velikom broju saobraćajnih nesreća, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da pažljivo i oprezno voze te da poštuju saobraćajne propise, posebno u periodima kada je mokar kolovoz dodatna prijetnja. 

"Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.", savjetuju iz BIHAMK-a.