Od jeseni novi popularni TV Reality show "Big Brother"
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon dvije godine pauze, novi TV Reality show popularnog naziva „Veliki brat" trebalo bi da startuje na jesen. Kao i prethodno izdanje, i ovo će biti regionalno, pa se očekuju učesnici iz svih bivših jugoslovenskih republika.

veliki bratNova sezona prikazivaće se na hrvatskoj RTL televiziji, u koprodukciji sa producentskom kućom iz Srbije „Emotion". Uskoro bi trebalo da bude poznato da li će i TV „Pink BiH" emitovati ovaj popularni Show.

 „Veliki brat" je prvi Reality format ikada emitovan u Hrvatskoj, i to isključivo na RTL televiziji. Izuzetno smo zadovoljni odličnom sezonom ovoga formata koja se emitovala 2011. „Veliki brat" smatramo odličnim projektom i zato smo trenutno u pregovorima s vlasnikom licence o emitovanju nove sezone u 2013. godini - istakla je glasnogovornica hrvatske RTL televizije.

Vlasnik producentske kuće „Emotion" Goran Stamenković ranije je za srbijanske medije izjavio da se nada će ove godine za nagradu od 100.000 eura uspjeti da uključi i učesnike iz Slovenije.

Prva sezona "Velikog brata" emitovana je 2006. godine a pobjednik serijala bio je Ivan Ljuba. Simpatije gledatelja za kratko vrijeme osvojio je Miroslav Đuričić, a predstavnik Bosne i Hercegovine u prvoj sezoni bio je Sarajlija Edin Kolenda.

Tuzlanski.ba