Novi HIT: Fantastična obrada Merlinove pjesme "Lelo" u izvedbi Selme Adžem (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Za ovo ljeto svoje fanove Selma je počastila novom obradom Merlinove pjesme Lelo, koja je prije nekoliko dana postavljena na You Tube i za to vrijeme više od 20.000 ljudi je odslušalo Selminu izvedbu.

Selma-1Naravno, nismo propustili priliku da pitamo Selmu o motivima zašto baš Merlin i ova pjesma: "Pa jednostavno zato što je Merlin legenda i njegovu prvu pjesmu Sve je laž koju sam obradila na You Tube je pregledalo blizu 90.000 slušalaca. Zamolila sam ga za obradu druge pjesme i on mi je slušajući moje glasovne mogućnosti predložio da to bude pjesma Lelo i po odzivu publike vidim da smo pogodili u "sridu". Komentari su izuzetno povoljni, mnogi su pohvalili ovu akustičnu obradu Merlinovog hita i naravno da sam jako zadovoljna. Inače, u realizaciji ovog projeka prateći vokali bili su Bosanci iz Londona, bračni par Mujesira i Željko Mastnak, članovi nekadašnjeg London Sevdah Hora i režiserka Nerma Meahadžić. Veliko hvala dugujem mom pratećem bendu "Selma & The Sound" u kojem akustičnu gitaru svira moj vjerenik Jonny Ertl, kapiten FC Portsmuth."

Podsjetimo se, Selma se prijavila na učešće u tv-showu Tražim zvijezdu, pod nazivom Teenstar, u organizaciji njemačke TV kuće RTL 2. Na ovom je takmičenju mladih tinejdžerskih zvijezda Selma bila jedina predstavnica Austrije. Među oko 7.000 prijavljenih kandidata najprije je ušla među njih 40, a potom s još 13 mladih zvijezda iz Austrije, Njemačke i Švicarske nastupila i u finalu festivala "Teenstar". U to vrijeme je snimila svoju prvu kompoziciju, koja se nalazi na zajedničkom CD-u učesnika finala.

Drugi popularni zabilježeni nastup Selma je imala u još jednom tv-showu pod nazivom Popstars, u izdanju njemačke TV kuće Pro7, gdje je došla do posljednje faze takmičenja, među 10 kandidata. (Namik Alimajstorović / Tuzlanski.ba)