Marija Šerifović cijeli honorar od koncerta daje Anji koja je u požaru izgubila roditelje, brata i pse
Foto: Tuzlanski.ba

"Apelujem na sve svoje zaposlene da se odreknu makar dijela honorara od 4. koncerta, da jednoj mladoj djevojci koja ima 22 godine pomognemo", saopštila je Šerifovićeva

Marija Šerifović (35) daće cijeli honorar od 4. koncerta u Sava centru Anji Stojanović, djevojci koja je u požaru na Novom Beogradu izgubila majku, oca, brata i dva psa.

- Vi koji živite u Beogradu vjerovatno znate za nevolju koja se dogodila na Novom Beogradu i požar u kojem je život izgubilo 6 ljudi - počela je Marija.

- Na društvenim mrežama se već 48 sati deli informacija vezano za djevojku koja se zove Anja, koja je ostala bez oba roditelja, brata i dva kućna ljubimca. Akcija je u toku, uplaćuje se novac za Anju, pa vas sve molim da uplatite koliko imate. Kad ostanete bez ičega, ta mala pomoć znači - rekla je pjevačica.

- Što se mene lično tiče, znate da je 26. marta trebalo da odrzim 4. koncert, koji je u ovom trenutku pomjeren za april. Ako to bude tako, super, a ako budemo u problemu sa svime što nas okružuje - pomjerićemo ga nekad za maj.

- Htjela sam da kažem da ću ja svoj kompletan honorar od 4. koncerta predati Anji i ovim putem apelujem na sve svoje zaposlene da se odreknu makar dijela honorara od 4. koncerta, da jednoj mladoj djevojci koja ima 22 godine pomognemo, da joj život makar bude lakši, jer ne smijem ni da zamislim kakva je to situacija, katastrofa i užas - poručila je Šerifovićeva.

View this post on Instagram

A post shared by Marija Serifovic (@serifovic) on

Podsjetimo, požar je izbio 22. marta, u višespratnici u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

Vatrena stihija je buknula u 4.10 sati na osmom spratu zgrade, u stanu u kojem živi nepokretan čovjek (61) sa majkom, a zatim se proširio sve do desetog. Pored nepokretnog čovjeka, stradali su i tročlana porodica i bračni par.

Potpuno je izgorjelo osam stanova, a vatrogasci su zatekli stravične scene - ugljenisana tijela i uništene stanove.

- U tragediji je stradao A. S. (26) sa roditeljima Z. S. (59) i Lj. S. (56), dok je ćerka preživjela jer nije bila u kući pošto je otišla kod prijatelja - kaže izvor i dodaje da su u jednom od izgorjjelih stanova nastradali stanari koji tu iznajmljuju stan.

- Sumnja se da je uzrok ove nezapamćene tragedije najvjerovatnije bila zapaljena cigareta. Za to zasad nema potvrde, ali je poznato da je muškarac bio pušač. U njegovom stanu se nalazila i boca sa kiseonikom, pa je moguće da je vatra zbog toga i buknula i napravila katastrofu - rekao je izvor Pinka. (Tuzlanski.ba)