Ladno mrtav: Snima se drugi dio filma "Mrtav ladan" (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Reditelj i scenarista Milorad Milinković otkrio je da je u planu nastavak čuvene komedije "Mrtav ladan" za koju je scenario već završen, dok je radni naziv ovog ostvarenja "Ladno mrtav".

Mrtav-Ladan-4"Scenario je napisan, ali radnju filma namjerno ne želim da otkrijem u ovom trenutku. Film će se snimati u cijelom regionu" izjavio je reditelj Milinković i dodao da će se u ostvarenju naći dosta glumaca iz Hrvatske.

Budući da je prvi dio urnebesne komedije "Mratv ladan" uz veliku gledanost pokupio brojne simpatije, ideja za snimanje nastavka opravdano je zaživjela.

- Ja nisam jugonostalgičar, već sam realan. Radujem se svakoj vrsti umjetničke saradnje sa kreativnim ljudima kojima je film na prvom mjestu – zaključio je Milorad.

Hrvatska produkcija "Livada film" ima odličnu saradnju sa "Sinepleksom", dok u prilog tome ide i prikazivanje filma "Parada" koji je samo u Hrvatskoj pogledalo više od 160 hiljada ljudi.

- Srpski partneri su autori koji obezbjeđuju tehničke uslove za snimanje ovog projekta, a mi postprodukciju i distribuciju. To može biti veoma dobar model za budućnost filma na čitavom području bivše Jugoslavije – izjavio je Toni Bahat, menadžer "Livada filma". (Telegraf.rs)