Foto: Tuzlanski.ba

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša je na svom Instagram profilu podržala peticiju kojom se traži da neovlašteno dijeljenje intimnih video ili foto snimaka postane krivično djelo.

Prilikom izražavanja podrške o ovoj petici, osvrnula se na svoju aferu koju je imala s Ognjenom Vranješom. Istakla je kako je on drugim ljudima slao njene eksplicitne fotografije.

"Kao javna ličnost, žena i majka, bila sam žrtva brutalne osvetničke pornografije. Tada je nečovjek pokušao da mi kukavički i bijedno oduzme život, čast, porodicu, budućnost tako što je iskoristio momenat moje nepažnje, slikao ekran telefona tokom jednog videopoziva bez mog znanja, a zatim me tim slikama ucjenjivao", ovim riječima otpočela je svoju podršku.

"Da zlo koje se sručilo na mene ne dolazi samo bilo je i to što mi je ubrzo umrla i majka, a medijski linč i moje gole slike bile su posljednje što je vidjela. Djecu sam morala da ispišem iz škole, muž je išao za mnom po kući i zahtijevao da se ubijem. Iskreno, u jednom momentu sam o tome ozbiljno i razmišljala", nastavila je.

"Smogla sam snage, sabrala sam se i rekla i mužu i medijima i kompletnoj javnosti da se nose u pi*ku materinu! Smogla snage da sebi spasim život i dignem glavu, najviše zbog moje djece. Da je postojao jasan zakon, da je klošar i bijednik za primjer svima otišao u zatvor, i meni i mnogim ljudima (mahom ženama) život ne bi bio upropašten.

Zbog svega ovoga, zbog pravde, zbog svih žrtava zlih i izopačenih ljudi, podržavam ovu peticiju i pozivam vas da mi se pridružite.

Ja se nisam ubila, mnogi su na sebe digli ruku, a sutra nova žrtva možete bit vi! Stanimo neljudima na put i pozovimo državu da bude uz sve nas", poentirala je Jelena.