Džeko u Dubrovniku otvorio vrata restorana nakon kratke pauze, poznata i ponuda
Foto: Tuzlanski.ba

Kapiten bh. reperezentacije Edin Džeko, vratio se u ugostiteljske vode nakon određene pauze.

Naime, Džeko je restoran bio prinuđen zatvoriti zbog nestabilne situacije izazvane pandemijom korona virusa.

Restoran 'Ezza' Edin i Amra Džeko otvorili su 24.8.2021. godine u saradnji sa svojim partnerima i prijateljima Sarah Čerkez i Arminom Hadžićem.

"Obično je svako ponovno otvaranje restorana prije sezone pomalo stresno i haotično, ali ovoga puta je bilo drugačije - od dolaska ekipe, edukacije osoblja, fotografiranja sa novom ekipom iz Dubrovnika, do pripreme obroka u kuhinji. Uživali smo u svakom trenutku i nismo osjećali nikakav pritisak", stoji u opisu fotografije objavljene na Instagram profilu Restorana.

“Dubrovnik je mjesto gdje sam se uvijek osjećao kao kod kuće i gdje ljetujem sa svojom porodicom. Ovdje sam želio otvoriti restoran drugačiji od ostalih, za sve one koji vole Dubrovnik jednako kao i ja. Usput, imao sam sreću da upoznam Armina Hodžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema izuzetnoj gastronomiji”, poručio je Džeko pred otvaranje restorana.

Ponuda 

"Prošle su lude dvije godine iza svakog od nas, a svi znamo koliko smo čekali bolje dane. Iako kritični trenuci u svijetu još uvijek traju, možemo ugledati bolje dane koji nam se približavaju", poručuju iz restorana.

U spoju luksuznog i modernog ambijenta ima sjajan izbor hrane i pića, a osim unutrašnjeg ambijenta, za posjetitelje je dostupna i terasa sa koje se pruža pogled na grad idealna za dnevno druženje ili romantične večere.

Cijene su prilagođene okruženju te tako nisu za svačiji džep, pa tako prošle sezone, običnu espresso kafu mogli ste popiti za 8KM, koliko je i najjeftinije pivo. Aperitiv ste mogli popiti po cijeni od 20-23KM, čaše bijelog i crnog vina kretale su se od 12-23KM, dok ste u ponudi mogli naći i pjenušce, šampanjce, slatka, ružičasta i jantarna vina te boce nekih kultnih vina čije se cijene kreću i do 22.000KM.