Foto: Tuzlanski.ba

Brankica Raković, influenserka i urednica portala Lola iz Banja Luke, nedavno je poslala poruku slavnom teniseru Novaku Đokoviću o vakcinaciji.

Tema je bila njegova izjava koju je rekao novinaru BBC-a nakon deportacije iz Australije. Na pitanje da li je spreman da ustraje zbog svog stava o nevakcinisanju i po cijenu gubitka trofeja, Đoković je rekao:

"Da, to je cijena koju sam voljan platiti."

Među brojnim komentarima, najviše pažnje privukao je onaj od Raković koja je poručila Đokoviću:

"Nole, evo mene nakon 40 kemoterapija i tri vakcine, dižem 90 kg u potisku. Možeš ti to, malecki, nije strašno. Najpodnošljiviji si svakako na terenu", napisala je Brankica na Twitteru.

Međutim, tviteraši to nisu dobro prihvatili te je banjalučka urednica uskoro dobila veliki broj prijetnji - zbog kojih je morala izbrisati objavu.

"Obrisala sam tvitove posvećene Đokoviću. Količina prijetnji, poziva da se ugasi moj profil, uvreda i užasa jer sam ja, niko i ništa, napravila sprdnju od svog treninga, terapija i vakcina je bolesna. Liječite to. Moguće je. Nadam se da i sebe volite kao Đokovića. I blago njemu s takvim fanovima spremnim na sve", poručila je Raković prije negoli je izbrisala profil.

Putem Instagrama je objavila dio poruka: