Foto: Tuzlanski.ba

Porodica američke glumice Anne Heche rekla je da se ne očekuje da će glumica preživjeti nakon saobraćajne nesreće koju je uzrokovala pod uticajem kokaina.

- Nažalost, zbog svoje nesreće, Anne Heche je pretrpjela tešku anoksičnu povredu mozga i ostaje u komi, u kritičnom stanju. Ne očekuje se da će preživjeti, rekao je predstavnik porodice i prijatelja 53-godišnje glumice.

Podsjetimo, Heche se automobilom zabila u garažu, a zatim pobjegla. Nastavila je voziti dok nije skrenula s ceste te se zabila u kuću.

Nesreća je izazvala požar zbog kojega je glumica zadobila teške opekline.

Policija je vjerovala da je bila pod uticajem droga ili alkohola, a fotografija s mjesta događaja pokazuje nešto što je izgledalo kao flaša votke u držaču za času.

Dobili su nalog za analizu njene krvi. Rezultati testa pokazali su da Heche ima tragove kokaina i potencijalno fentanila.

Njena porodica je rekla kako je ona oduvijek htjela donirati svoje organe te je ‘drže na aparatima kako bi se utvrdilo je li neki od njih održiv‘.

- Anne je imala veliko srce i dirnula je svakoga koga je srela svojim velikodušnim duhom. Više od svog izvanrednog talenta, širenje dobrote i radosti smatrala je svojim životnim poslom. Bit će zapamćena po svojoj hrabroj iskrenosti i jako će nam nedostajati, stoji u saopćenju.

- Želimo zahvaliti svima na njihovim lijepim željama i molitvama za Annin oporavak i zahvaliti predanom osoblju i divnim medicinskim sestrama koje su se brinule za Anne u Grossmanovom centru za opekline u bolnici West Hills, navodi se.

Na mjesto događaja stiglo je 59 vatrogasaca. Heche je bila zaglavljena u svom automobilu 65 minuta.

Izvori kažu da je glumica mogla govoriti nakon što je izvučena, ali je nekoliko trenutaka kasnije izgubila svijest nakon čega više nije dolazila k svijesti.

- Ima značajnu plućnu povredu koja zahtijeva mehaničku ventilaciju i opekline koje zahtijevaju hiruršku intervenciju, rekao je predstavnik glumice.

Porodica nije objavila kada će im biti rečeno jesu li njeni organi pogodni za transplantaciju. (jutarnji.hr)