U autentičnom ambijentu na zidinama Starog grada Srebrenika sinoć je svečano otvorena manifestacija Srebrenik – Otvoreni grad umjetnosti 2024. 

Foto: Grad Srebrenik

OGUS je počeo uz sjajan muzičko-poetski program “Sevdah uz saz” – koji su upriličili Alma Subašić, Zanin Berbić i glumac Armin Omerović.

Koncertom “Sevdah uz saz” cilj je bio istaknuti vrijednost i značaj kulturne baštine u procesu izgradnje snažnijeg društva, kroz promoviranje sevdalinke koja predstavlja jedinstveni narodni muzički izraz Bosne i Hercegovine. 

Ovogodišnji OGUS znatno je sadržajniji i bogatiji u odnosu na prethodna izdanja, trajat će tokom cijelog mjeseca augusta i početkom septembra. Program uključuje izložbe, performanse, radionice i koncerte.

''OGUS 2024 je savršena prilika da se družimo, učimo i zabavimo u predivnom ambijentu našeg Kraljevskog grada'', poručili su organizatori.

Ova manifestacija potvrđuje posvećenost Srebrenika očuvanju i promociji kulturnih vrijednosti te pruža platformu za umjetnike da pokažu svoj talent i doprinesu kulturnom životu grada.