U čast 25. godišnjice komedije ''Hamlet u selu Mrduša donja'', ova predstava biće izvedena 25. septembra na sceni Narodnog pozorišta u Tuzli. 

Obilježava se 25. godišnjica komedije ''Predstava Hamleta u selu Mrduša donja''
Foto: Arhiva | Kultna predstava

Te davne 1999. godine, na 25. septembar, odigrana je premijera ove predstave, u režiji velikog bosanskohercegovačkog glumca Mustafe Nadarevića.

U tadašnjoj glumačkoj postavi igrali su Zlatko Jugović, Rešad Barčić, Uranela Agić, Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Nenad Tomić, Midhat Kušljugić i Armin Ćatić.

Ova produkcija je ostvarila veliki broj igranja i nagrada, između ostaloga i prvu nagradu na prvom festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, u konkurenciji ostvarenja tetara iz Beograda, Zagreba, Novog Sada, Pule i Tivta.

"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" u režiji Mustafe Nadarevića obnavljana je još dva puta na našoj sceni - u novembru 2016. i februaru 2022. U čast ovog važnog jubileja komedija "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" odigrat će se ponovo 25. septembra u 19,30 sati'', poručili su iz Narodnog pozorišta Tuzla.

U posljednjoj glumačkoj postavi igraju Nermin Omić, Meliha Fakić, Milenko Iliktarević, Elvira Aljukić, Midhat Kušljugić, Siniša Udovičić, Nenad Tomić, Nedim Malkočević i Mirza Pinjić. Adaptaciju kostima je radila kostimografkinja Vesna Teodosić.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti na brojeve telefona 035 251 645 i 064 43 55 704 ili na email adresu [email protected], poručili su iz pozorišta.