Na sastanku su dogovorene sve pojedinosti i ključne tačke oko početka održavanja festivala.

Održan sastanak Organizacionog odbora za održavanje Sarajevo Film Festivala u Tuzli
Foto: Grad Tuzla

U Gradskoj upravi Tuzle danas je održan sastanak Organizacionog odbora za održavanje Sarajevo Film Festivala u Tuzli, kojim je predsjedavao gradonačelnik, dr. sc. Zijad Lugavić.

Na sastanku su dogovorene sve pojedinosti i ključne tačke oko početka održavanja festivala.

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa Open Air.

Film koji otvara Sarajevo Film Festival jeste komična drama “Nakon ljeta” istaknutog bosanskohercegovačkog režisera Danisa Tanovića.

Vezani članak Projekcijom filma "Nakon ljeta" otvara se Bingo Ljetno kino u Tuzli

„Nakon ljeta“ će istovremeno biti prikazan i na velikom ekranu Ljetnog kina u Tuzli.

Gradonačelnik Lugavić ovom prilikom je kazao: “Danas smo imali Organizacioni odbor povodom organizacije projekcije filmova Sarajevo Film Festivala u našem gradu, našoj Tuzli na Trgu slobode.

Prva projekcija će biti u petak naveče. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve građanke i građane da dođu da se druže sa nama, da gledamo sve ove projekcije koje nam je kompanija Bingo omogućila.

Ovaj projekat i Sarajevo Film Festival svojim projekcijama na Trgu slobode će unaprijediti kvalitet života građanki i građana Grada Tuzle te unaprijediti turističku ponudu na području našeg grada. Vidimo da je naš grad prepun turista, gostiju i na ovaj način želimo da unaprijedimo ponudu i kvalitet života na području našeg grada.

Prošli smo sve segmente organizacije kroz naše službe. Vidjeli smo da je sve u skladu sa dinamikom i u skladu sa planom, te sam siguran da ćemo spremni dočekati projekciju filmova 16.08. u petak, naveče. Pozivam sve građanke i građane da dođu i da nam se pridruže da zajedno uživamo u projekcijama svih filmova u našoj Tuzli i na našem Trgu Slobode”.