Izvođači će započeti radove sredinom oktobra, a rok za završetak izgradnje kružnog toka iznosi 120 dana.

U Tuzli uskoro počinje izgradnja još jednog kružnog toka
Foto: City Guide 360 | Raskrsnica Slatina

U Gradskoj upravi Tuzla danas je upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na dva značajna projekta rekonstrukciji putne i komunalne infrastrukture kružnog toka na raskrsnici Slatina sa SE Sarajka Živinice, te sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže sa JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. te ugovor za sanaciju puta u ulici Ismeta Mujezinovića, u prvoj fazi, s firmom Cestotehnik doo Tuzla.

"Danas smo potpisali dva ugovora od kojih je jedan od krucijalnog značaja za unapređenje kvalitete saobraćaja na području grada Tuzle, posebno na sjevernoj saobraćajnici. Ugovor o izgradnji kružnog toka “Soda – So” na Slatini potpisali smo nakon okončane tenderske procedure. Ovaj projekat vrijedan 1.4 miliona KM podrazumijeva ne samo izgradnju kružnog toka, već i izmještanje kompletne infrastrukture ispod raskrsnice, uključujući vodovodnu, kanalizacijsku i mrežu centralnog grijanja, kako bismo spriječili eventualne probleme nakon završetka radova", naveo je Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić.

Izvođači će započeti radove sredinom oktobra, a rok za završetak izgradnje kružnog toka iznosi 120 dana. Drugi projekat, sanacija ceste u naselju Sjenjak, obuhvata dužinu od 440 metara s rokom izvršenja od 90 dana, a radovi će također započeti sredinom oktobra.

Izvođači radova izabrani su nakon provedenog tenderskog postupka od strane Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.