Novi film bh. oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića “Nakon ljeta“, dolazi u kina širom Bosne i Hercegovine.

Novi film Danisa Tanovića "Nakon ljeta" uskoro u kinima širom BiH
Foto: Anadolu Agency

Novi film bosanskohercegovačkog oskarovca i dvostrukog dobitnika berlinskog Srebrnog medvjeda Danisa Tanovića “Nakon ljeta“, koji je u petak otvorio jubilarno 30. izdanje Sarajevo Film Festivala, dolazi u kina širom Bosne i Hercegovine.

Prikazana na više lokacija u Sarajevu, ali i u Mostaru te Tuzli, ova komična drama privukla je veliki interes publike, koja će ga nakon festivala moći od 29. augusta pogledati u kinima širom Bosne i Hercegovine. Film je nekoliko dana prije svjetske premijere bio rasprodan u sva tri grada.

“Nakon ljeta“ komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva. U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Uloge u filmu ostvarili su Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković...

Film je nastao uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog centra i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Evrope za razvoj projekta te u koprodukciji sa BH Telecomom. Na press druženju istaknut je i značaj BH Content Laba, najveće domaće platforme za produkciju audio vizuelnih sadržaja, zahvaljujući kojoj je veliki broj profesionalaca imao priliku raditi i snimati nove projekte.