Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrijeme je za proljetno čišćenje: Ovo su tri stvari koje morate izbaciti iz kuhinje

Preuzmite sliku

Proljetno čišćenje, poznatije kao generalno proljetno čišćenje kuće i okućnice, pravo je vrijeme za baciti sve ono što ste tokom godine skupljali u svom domu.

Čišćenje kuhinje ne smije se zaobići, iako će vam u ovom trenutku to možda oduzeti najviše vremena. Iako vam se možda čini da vam barem u kuhinji sve treba i ništa ne trebate baciti, razmislite još jednom o tome.

Feng shui stručnjaci su izdvojili tri stvari koje morate izbaciti iz kuhinje

1. Prazne galone i flaše

Kada potrošite zimnicu, najčešće na stranu odlažete prazne galone ili flaše, da biste ih sačuvali za sljedeću sezonu. To jeste izuzetno korisno i štedi vam novac, ali pregršt praznih galona i flaša donosi u dom negativnu energiju.

Kuhinja je mjesto u kući koje simbolizuje zdravlje i bogatstvo, a ukoliko je pretrpate praznim galonima, energija obilja će sporije teći. Pored toga, prazni galoni i flaše asociraju namnedostatak nečega.

2. Ambalažu bez poklopca

Ako čuvate zdjele od porodičnih sladoleda, kantice od eurokrema i sličnu ambalažu da biste u nju ponekad spakovali hranu, potrudite se da ne pretjerujete sa količinom, kao i da nikada ne čuvate one kojima nedostaje poklopac.

Možda ćete ih smjestiti u zavučeni dio kuhinje i skloniti od pogleda, ali one će i dalje privlačiti manjak novca i energiju koja asocira na nedostajanje nečeg.

3. Okrnjeno suđe i oštećen pribor

Možda imate omiljenu šolju koju ste slučajno malo oštetili prilikom pranja, ali i dalje uživate da pijete iz nje, ili čuvate okrnjenu keramičku zdjelu iz koje ste jeli kao mali, ali bilo bi dobro da sa tim navikama prestanete. Okrnjeno posuđe i oštećeni predmeti privlače negativnu energiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,