Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trenerica i model ne izlazi sa “lijenim” muškarcima: “Ako ne vježba bar pet puta sedmično, ostavite ga”

Preuzmite sliku

Američka trenerica i fitness model Santana Rodriguez vježba barem pet ili šest puta sedmično kako bi bila u vrhunskoj formi. Ali, također smatra da i njena druga polovica treba činiti isto…

Ako ne trenira pet puta sedmično ostavite ga, savjetuje fitness trenerica Santana Rodriguez. Trenerica koja je opsjednuta vježbanjem priznaje kako  odbija izlaziti s ‘lijenim’ muškarcima. Moraju trenirati pet puta sedmično. Poput nje.

Santana je poznata po svojoj dotjeranoj građi i trbušnjacima, a može se pohvaliti i s gotovo 200.000 pratilaca na Instagramu. Ona sama vježba barem pet ili šest puta sedmično kako bi bila u vrhunskoj formi. Ali, također smatra da i njena druga polovica treba činiti isto, prenosi 24sata.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santana Rodriguez (@santanafit)

Manekenka, koja je krasila naslovnice poznatih magazina vrlo je izbirljiva oko udvarača. Odbija izlaziti s bilo kim ko živi ‘sjedilačkim načinom života’ ili ‘na kauču’. I sada potiče druge žene da učine isto.

– Odnos s lijenčinama treba odbaciti – kaže Santana te dodaje ako muškarac ne ide u teretanu, apsolutno ne treba biti među vama.

Imala je jedno takvo iskustvo.

– Zabavljala sam se s muškarcem koji se nije bavio fitnesom i kao da me ‘gušilo’ biti s njim,  jer mi je energija bila iscrpljena – kaže.

Santana je posvećena održavanju svoje figure, stalno je u teretani i pridržava se zdrave prehrane – od ribe, piletine, povrća do omiljenog zalogaja – kokica s humusom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santana Rodriguez (@santanafit)

– Treniram otprilike pet do šest dana u sedmici, a više se fokusiram na noge. Preporučuje se da vježbate svaki dan barem sat vremena, posebno aerobik i trening s tegovima – ističe.

Ona voli ujutro pojesti proteinski shake, veći udio ugljikohidrata za ručak – na primjer, tjesteninu s proteinima poput piletine ili salatu s piletinom ili tunom, a za večeru bira bogatiji proteinski obrok koji se sastoji od ribe ili piletine s povrćem.

– Moj omiljeni međuobrok su kokice bez soli s humusom – kaže Santana.

Osim što je podijelila svoju strast prema teretani, manekenka je podijelila i popis kriterija za svakog muškarca koji se nada spoju s njom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santana Rodriguez (@santanafit)

– Sada izlazim s muškarcima koji su samopouzdani, puni poštovanja, daju mi ​​prostor i koji su suosjećajni. Trebali bi voljeti večerati vani i biti emocionalno i intelektualno inteligentni, što je teško pronaći, ujedno i nastojati biti najbolja verzija sebe.

Sviđaju joj se tipovi koji žele uključiti trening i dobre prehrambene navike u svoj život. Ona ne mari za godine pa rado izlazi s mlađim i starijim muškarcima, sve dok su u formi i dok je nasmijavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Santana Rodriguez (@santanafit)

– Ne treniram uvijek u teretani, više volim na otvorenom. Treninzi mi brzo dosade pa moram stalno ažurirati i mijenjati režim vježbanja. Ne volim da mi smetaju kada idem u teretanu. Želim ući i izaći iz nje u određenom vremenskom periodu. “Imam gust raspored pa je upravljanje svojim vremenom ključno – kaže ona.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje