Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stručnjaci predlažu skandinavsku metodu spavanja: Navodno spašava brakove i veze

Preuzmite sliku

Dijeljenje kreveta može biti daleko od idealnog ako znači svađanje oko deka ili trpljenje nečijeg bacakanja i okretanja, prenosi Vecernji.hr.

Ako dijelite krevet s partnerom, možda će vas zanimati isprobati skandinavsku metodu spavanja, koja uključuje korištenje dva odvojena jorgana kako bi se svakoj osobi dalo više slobode dok spava. Metoda je dobila ime po ovom popularnom stilu spavanja u skandinavskim zemljama Švedskoj, Norveškoj i Danskoj. Parovi bi možda mogli više voljeti skandinavsku metodu spavanja jer omogućuje prednosti zajedničkog spavanja, a istodobno svakoj osobi dopušta autonomiju korištenja vlastite posteljine, piše Sleep Foundation.

Dijeljenje kreveta može biti daleko od idealnog ako znači svađanje oko deka ili trpljenje nečijeg bacakanja i okretanja. Za parove koji traže alternativu potpunom razvodu pri spavanju, isprobajte ovu metodu.

@ericastolmandowdy the Scandinavian sleep method is an absolute game changer. 10/10 recommend ☁️ #scandinaviansleepmethod #danishdesign #danishinterior ♬ original sound – Erica Stolman Dowdy

Naime, ova metoda postala je popularna i na društvenim mrežama, pa je tako žena imena Erica Stolman Dowdy otkrila da su ona i njen suprug počeli spavati s dva odvojena pokrivača u istom krevetu. Ona vjeruje da im je ovaj stil spavanja, ne samo pomogao da bolje spavaju, već je i spriječio svađe oko krađe prekrivača.

“Konačno sam prešla na skandinavsku metodu spavanja i moj brak nikad nije bio bolji”, otkrila je Erica koja je skandinavsku metodu spavanja sa suprugom isprobala kad su bili u Danskoj.

“Suprug i ja volimo Kopenhagen, bili smo tu puno puta i tu smo svaki put spavali s dva popluna na krevetu. I tako dobro spavamo, nitko se ne svađa oko pokrivača i nikome nije prevruće ili prehladno. To je apsolutno nevjerovatno”, ispričala je Erica.

Nakon što se vratila kući s njihova posljednjeg putovanja, Erica je odlučila spavaćoj sobi dati “preuređenje nadahnuto Kopenhagenom”.

“Nema gornje ukrasne plahte. Ona je apsolutno beskorisna, pa ću je se riješiti. A najuzbudljiviji dio? Suprug i ja imat ćemo skandinavsku metodu spavanja, to je apsolutno najudobniji način spavanja. To apsolutno mijenja stvari nabolje, a moglo bi spasiti mnoge brakove”, ispričala je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje