Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Seks turizam na Jamajci: “Bogate bijele žene plaćaju da ispunjavamo njihove fantazije”

Preuzmite sliku

Lokalno stanovništvo otkriva da bogati posjetioci očajnički žele ispuniti fantaziju o spavanju s ‘rastafarijancem. Vozaču taksija je muškarac ponudio oko 1500 KM s njegovom suprugom…

Svake godine hiljade britanskih turista hrle na Karibe, privučeni bijelim pijeskom, čistim morem i ‘all inclusive’ ponudama u luksuznim odmaralištima s pet zvjezdica. Čini se da Montego Bay na Jamajci ima sve, od najživljeg noćnog života na otoku, do istorijskih tura o ropstvu s vodičem.

Međutim, muškarci koji žive u glavnom gradu turizma sada su otkrili javnu tajnu u svom društvu – unosnu industriju muške prostitucije u kojoj mještani zarađuju na ‘bijeloj fantaziji’.

Brojni mještani objasnili su kako zarađuju manje od 1000 KM mjesečno radeći kao konobari – zbog čega očajnički žele zaraditi novac na druge načine. A mnogi smatraju da britanski i američki turisti žele ispuniti ‘maštariju’ o spavanju s ‘Rastamanom poput Boba Marleya’.

 • Jason (31), koji sada radi kao taksista, prethodno je osam godina proveo radeći u turizmu.

  – Najviše što mi je ponuđeno za jedan sat je 1500 KM od bijelca koji je želio da spavam s njegovom ženom pred njim – rekao je taksist.

  Dok mnogi radnici tvrde da se moraju ‘osloniti na napojnice’ ako žele imati ​​bilo kakav prihod, neki se odlučuju za podlije načine zarađivanja novca, uključujući seksualni rad.

  Muška prostitucija, u kojoj se velike količine novca mijenjaju za pružene usluge, nudi nekima finansijsku naknadu koju traže.

  Jason je ponudu odbio, ali zna, kaže, puno njih koji se bave time.

  – Muškarci mogu zaraditi više nego žene. Lično to ne želim činiti jer bih mogao razviti osjećaje prema nekome, čak i ako je nešto namijenjeno za jednu noć, ipak i tako još uvijek možete uspostaviti vezu – objašnjava Jason i otkriva da su mu redovno prilazile turistkinje, neke dvostruko starije od njega, nudeći mu novac da podijeli krevet s njima, na sedam dana ili u nekim slučajevima na samo jednu noć.

  Najstarija žena koja mu je prišla imala je 60 godina i nudila mu je gotovinu.

  Progovorio je i o motivaciji koja stoji iza seksualnog rada, dodajući kako mnoge turistkinje imaju fantaziju o unajmljivanju crnca na sedam dana.

  – Neki muškarci koji više ne mogu imati seks žele gledati svoje žene kako spavaju s crncem koji je mlađi od njih – kaže Jason.

  Jedan mještanin, poznat kao Short Boss i koji prodaje marihuanu na plaži, rekao je da turisti imaju posebnu fantaziju o Jamajčanima koji izgledaju kao ‘Rastameni’. Napomenuo je i da su spremni platiti više za ‘autentičnije’ iskustvo. Boss provodi vrijeme obilazeći plaže u vlasništvu privatnih hotela, iako je pristup dopušten samo onima koji nose hotelsku narukvicu.

  Objasnio je kako bogati bijeli muškarci i žene pretražuju teren u potrazi za muškarcima koji izgledaju kao ‘Bob Marley’. Žele lokalca koji odgovara njihovim unaprijed stvorenim predodžbama o jamajčanskom rasnom stereotipu.

 • – Žene imaju autentičnu fantaziju takvog tipa, sa specifičnom frizurom, kojeg žele iznajmiti na sedam dana, samo za seks. Ako izgleda kao Bob Marley ili slično, platit će više. A muškarci pak žele vidjeti svoju ženu u seksu s mlađim, potentnijim muškarcem, to ih pali, ne znam zašto – priča Boss, dodajući kako zna mnogo njih koji to rade i dobro zarađuju.

  Troškovi života su visoki i kada stvari u Americi rastu, rastu i ovdje, objašnjava Short, pa ljudi rade ono što moraju.

  Drugi muškarac, poznat kao Rad (21), kaže da muškarci koji nude seks mogu živjeti u okrilju luksuza, prenosi 24sata.hr.

  – Oni zarađuju puno novca. Možete ih vidjeti s lijepim automobilima, dizajnerskom odjećom, svim stvarima koje im daju status – ističe Rad.

  Frankay, koji na plaži prodaje ručno izrađene narukvice, rekao je da bi jednog dana želio otići u Englesku i gledati utakmicu Manchester Uniteda. To je ambicija za koju kaže da dijeli s mnogim Jamajčanima, ali da bi to ostvarili tamo ih moraju pozvati Britanci kako bi im osigurali vizu.

  – Mnogi ovdje nemaju novca, a mnogima od nas san je putovati, osobito u Ujedinjeno Kraljevstvo. Želim otići u Englesku i vidjeti Manchester United kako igra jednog dana, ali cijena karte bi bila skupa i trebao bih pozivnicu. Nama Jamajčanima nije lako napustiti otok i mnogi se bore kako zaraditi, posebno izvan turističke sezone. Vidim zašto se mnogi prodaju, da imaju lijep i ugodan život – objašnjava Frankay.

  Također, ističe i kako je opasno i puno prevaranata koji su spremni zaraditi na turistima glumeći zaljubljenost.

  – Pa barem… ovo je na neki način pošten posao – kaže.

  Kad su ga dodatno upitali o ljubavnim prevarama, Frankay je priznao da su one uobičajene među hotelskim osobljem, koje čavrlja s turistima uz bazen stvarajući neku vrstu veze.

  – To se događa u mnogim zemljama, a ovdje nije iznimka. Ovakve stvari možete vidjeti u hotelima. Osoblje će razgovarati s posjetiocima i uspostaviti odnos, a onda kada se turista vrati kući, molit će ga za pomoć, govoriti da mu je auto ukraden i slično – pojašnjava Frankay. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje