Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovakvo tijelo muškarca žene smatraju najprivlačnijim

Preuzmite sliku

Možda  nije trebala nauka da pretpostavimo o kakvom se tipu tijela radi, ali tu su rezultati istraživanja.

Dragi muškarci: Sve to vrijeme koje ste proveli u teretani se isplatilo! Istraživači su za potrebe istraživanja pitali muškarce i žene u ranim 20-tim godinama, a sve studente sveučilišta Okahoma i Griffit iz Australije kako bi ocijenili izgled muškaraca ocjenom od 1 do 7.

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, a prikazana su samo tijela, bez lica. Svi su muškarci s fotografija također bili polaznici sveučilišta. 60 je muškaraca stalno pohađalo teretanu a 130 redovne školske treninge.

  • Svih je 160 ispitanica izjavilo kako im se više sviđaju „isklesana“ tijela muškaraca koji redovno posjećuju teretanu, stoji u istraživanju Proceedings of the Royal Society B. Autor istraživanja Aaron Lukaszewski je izjavio ono što smo u principu svi znali:

    „Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam ustvari nije trebala nauka“ te dodao kako niti jedna žena ne voli „slabije“ muškarce.

  • Autori istraživanja smatraju kako su oduvijek jaka tijela povezivana sa zdravljem i mogućnosti muškarca da preživi i brine se o sebi. U modernim se vremenima to može prevesti kao uspjeh na poslu i pokazatelj da se muškarac može brinuti, tj. zaštiti porodicu.

    Dodaju kako se ovi rezultati ne moraju odnositi na sve žene jer se ispitivanje provodilo samo među studentima, a rezultati bi vjerovatno varirali da se istraživanje provodilo na različitim krajevima svijeta. (vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,