Sedam razloga zašto je super ako je vaša kćerka prava mala šefica
Foto: Tuzlanski.ba

Roditelji upornih djevojčica koje se često ponašaju kao prave male šefice nerijetko strahuju da će njihove nasljednice odrasti u tvrdoglave i arogantne osobe.

Međutim, prema nekim stručnjacima, ispostavilo se da "šefovski" stav ima i svojih dobrih strana jer djevojčice oblikuje u žene koje su mnogima nadahnuće, ali i koje su sposobne promijeniti svijet. Bright Side je izdvojio nekoliko razloga zašto je ustvari odlično ako ste roditelji male šefice:

Emotivne djevojčice odrastaju u žene koje nadahnjuju druge

Zahvaljujući izražavanju vlastitih osjećaja u ranoj dobi, umjesto da ih potiskuju, "šefice" će vjerovatno izrasti u snažne, zrele osobe. Takvo ponašanje može skrivati ​​velik potencijal za ulogu vođe.

Nikad ne odustaju od svojih snova

Ne odustaju od svojih snova, a u njihovom ostvarivanju im pomaže i urođeno samopouzdanje na kojem im se mnogi dive. Iako se to samopouzdanje ponekad može smatrati arogantnim, ono je ujedno i najvažniji sastojak koji pomaže ovim djevojčicama da u odrasloj dobi ostvaruju snove i ciljeve.

Prihvataju izazove

One žele voditi i diktirati svoj životni put bez obzira na izazove i prepreke s kojima se suočavaju. Vjeruju u svoju sposobnost uspjeha i žele pokazati svijetu da ih nikakva prepreka neće zaustaviti.

Ne boje se riskirati i strastvene su prema životu

Iako vam takvo ponašanje može ići na živce jer često zanemaruju mišljenje roditelja i rade ono što žele, njihov bezbrižan stav osigurava im posebnu strast za životom.

Pomiču vlastite granice i uporne su

"Male šefice" vjeruju u sebe i neće dopustiti da mišljenja drugih utječu na njihovo samopoštovanje. Njihova snažna dominacija omogućuje im da se nikada ne boje iskušavati nove stvari ili težiti vrhu. Njihova upornost i tvrdoglavost daju im hrabrost da pomaknu svoje granice i prevladaju neuspjeh.

Autentične su i iskrene
Uvijek će stati uz ono u što vjeruju. Neće promijeniti svoje ponašanje i osobnost samo da bi stekle odobrenje drugih ljudi. Također, umjesto da šute o stvarima koje ih muče, progovaraju i ne toleriraju nikakve gluposti.

Prirodni su vođe te su uvijek u prvom redu kada treba ostvariti promjene

Velika je šansa da će vaša "šefovska" kći progovoriti i istupiti kada primijeti maltretiranje drugih ljudi. Ove osobe imaju samopouzdanje i strast potrebnu za borbu protiv nepravde, ali i za ostvarivanje promjene. Njihov nepopustljiv stav daje im snagu da ostanu pri onome u što vjeruju, čak i ako to znači da nemaju potporu drugih ljudi.